x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Thompson îl învinge pe Ruud și câștigă la 29 de ani primul titlu ATP la Los Cabos

Thompson îl învinge pe Ruud și câștigă la 29 de ani primul titlu ATP la Los Cabos

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2024   •   16:20
 Thompson îl învinge pe Ruud și câștigă la 29 de ani primul titlu ATP la Los Cabos
Sursa foto: Hepta

Australianul Jordan Thompson, în vârstă de 29 de ani, a câștigat duminică primul său titlu Atp dein carieră. Thompson l-a învins în finala turneului de la Los Cabos (Mexic) pe Casper Ruud. El s-a impus și în proba de dublu, alături de compatriotul său Purcell.

Duminică dimineața, la Los Cabos, australianul a câștigat primul său titlu în circuitul ATP, învingându-l pe Casper Ruud cu 6-3, 7-6(4). Victoria, reușită la a treia finală la nivel de circuit a lui Thompson, a încununat o săptămână dramatică în care a jucat timp de 12 ore în cinci meciuri.

Parcursul său a inclus trei mingi de meci salvate într-o revenire de la 6-0, 3-0 împotriva lui Alex Michelsen, în sferturile de finală, precum și o victorie de trei ore și 40 de minute împotriva lui Alexander Zverev în semifinale, care s-a încheiat după ora 1 noaptea, sâmbătă dimineața.

"Am petrecut atât de multe ore pe teren în această săptămână. În sfertul de finală aș fi putut pierde cu 6-0, 6-0. Iar acum ridic trofeul, așa că eu cred că este încă un miracol", a declarat Thompson după meci, repetând replica pe care a folosit-o după semifinale.

Pe lângă primul său titlu, Thompson va părăsi Los Cabos și cu o clasare pe locul 32 ATP, cel mai bun din carieră, cu opt locuri mai sus față de poziția pe care o ocupa la începutul săptămânii.

"Locul meu preferat acum, fără îndoială", a spus el despre orașul mexican. Precedentele finale ale lui Thompson au avut loc ambele la 's-Hertogenbosch, în 2019 și 2023.

Thompson și-a început sezonul 2024 învingându-l pe Rafael Nadal pentru a ajunge în semifinalele de la Brisbane și, de asemenea, a ajuns în sferturi de finală consecutive la Dallas și Delray Beach înainte de turneul de la Los Cabos.

După victoria de la simplu, Thompson l-a învins pentru a doua oară pe Ruud sâmbătă, în semifinalele probei de dublu de la Los Cabos. Thompson a făcut echipă cu Max Purcell pentru un triumf cu 7-6(1), 6-3 împotriva norvegianului și a partenerului său William Blumberg, oferindu-i lui Thompson ocazia de a deveni apoi primul jucător de la Nick Kyrgios (2022 Washington) care a cucerit titlurile la simplu și la dublu în cadrul aceluiași eveniment din circuitul ATP.

Thompson și Purcell i-au învins pe Gonzalo Escobar și Aleksandr Nedovyesov cu 7-5, 7-6(2). Purcell și Thompson și-au adjudecat al treilea titlu ATP Tour ca echipă și al doilea din acest an, după ce au triumfat la Dallas la începutul acestei luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tenis atp