x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tot de la Cristina Neagu așteptăm minuni

Tot de la Cristina Neagu așteptăm minuni

de Adi Munteanu    |    21 Noi 2019   •   12:30
Tot de la Cristina Neagu așteptăm minuni

La sfârșitul lunii începe turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin. Lotul echipei noastre a plecat spre Japonia, însă cu câteva schimbări de ultim moment: jucătoarele de la Corona Brașov au fost lăsate acasă, în locul lor fiind chemate handbaliste de la alte echipe. Motivul a fost tratamentul cu laser intravenos pe care l-au efectuat sportivele de la Brașov, tratament considerat dopaj. Astfel, pentru a nu avea probleme, oficialii federației și antrenorul Tomas Ryde au decis că nu este cazul să riște descalificarea în timpul competiției. Mai mult, o altă jucătoare a Coronei, muntenegreanca Ivona Pavicevici, a recunoscut că a urmat și ea laseroterapia intravenoasă în România, iar federația din Muntenegru a decis și ea ca Pavicevici să nu facă deplasarea în Japonia. În aceste condiții, lotul echipei noastre, văduvit de trei jucătoare de bază, va avea viață grea la Mondiale.

 

Asta ne mai lipsea: un scandal de dopaj la lotul național de handbal feminin, fix înainte de plecarea la Campionatele Mondiale din Japonia, competiție care se va desfășura între 30 noiembrie și 15 decembrie. Mai multe jucătoare de la Corona Brașov au fost chemate de Agenția Națională Anti Doping pentru a da explicații cu privire la tratamentul cu laseroterapia intravenoasă efectuat la clinica din Brașov. Cum acest tratament este pe lista cu tratamente interzise, jucătoarele cu suspiciune au fost excluse din lot. În total, cinci handbaliste au fost lăsate acasă: Eliza Buceschi, Daria Bucur, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și portarul Daciana Hosu.

În noua alcătuire a lotului, avem cea mai neexperimentată echipă din ultimii 20 de ani, iar greul va cădea tot pe umerii Cristinei Neagu, revenită după un an de inactivitate, timp în care a suferit mai multe intervenții chirurgicale la ligamentele încrucișate. Cristina nu este la un nivel fizic ridicat, a reînceput antrenamentele de două săptămâni și a jucat până acum câte o repriză în două meciuri. Chiar ea recunoștea, la plecarea spre Japonia, că „sunt departe de forma maximă. Cred că sunt cam la jumătate  din potențial, dar asta nu înseamnă că nu voi da totul pe teren. Doar că nu voi reuși foarte multe”.

Adevărul este că antrenorul Tomas Ryde o pregătise special pe puternica Cristina Laslo să o suplinească o mare parte din meci pe Cristina Neagu, pentru a nu o forța foarte mult pe lidera echipei noastre. Acum, cu această decimare a lotului, Neagu va fi obligată de situație să dea mai mult decât poate în acest moment.

 

Lotul

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă

Extreme stânga: Florica, Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu (căpitan), Perianu, Polocoșer

Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache

Interi dreapta: Vizitiu

Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu

Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase

 

Program

Spania – România             30 noiembrie

România – Senegal            1 decembrie

Kazahstan – România      3 decembrie

Muntenegru – România    4 decembrie

România – Ungaria           6 decembrie

 

Dacă se clasează pe primele 3 locuri ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România se califică în semifinalele competiției

×