x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tradiţia e cea care contează!

Tradiţia e cea care contează!

de Sorin Anghel    |    24 Feb 2008   •   00:00
Tradiţia e cea care contează!

Vineri şi sâmbătă s-a ţinut la Predeal ediţia cu numărul 52 a Cupei Drumarului. Orice turist venit în staţiune s-a interesat de această competiţie.

PREDEAL - Aglomeraţie mare pe Clăbucet


Vineri şi sâmbătă s-a ţinut la Predeal ediţia cu numărul 52 a Cupei Drumarului. Orice turist venit în staţiune s-a interesat de această competiţie.

Valea Prahovei este locul în care bucureştenii se întâlnesc să-şi arate schiurile colorate şi să se laude câte sute de euro au cheltuit pe echipament.

 

TRADIŢIE. Figuri de Bucureşti! Ce poţi să le faci? Ei, bine, poţi să-i pui să concureze la Cupa Drumarului, cea mai veche competiţie de schi alpin din România. Vineri şi sâmbătă, la Predeal s-a desfăşurat ediţia cu numărul 52. Competitorii se ştiu atât de bine între ei încât au ajuns să se recunoască pe pârtie după felul în care schiază. Cei mai meseriaşi sunt veteranii care folosesc schiuri vechi. Nu au auzit de carve sau înălţător pentru legătură. Ei schiază tot în derapaj şi dau impresia că valsează pe zăpadă. Frumos, taică!

 

MATEMATICĂ. Fiind week-end, staţiunea prahoveană este sufocată. Turiştii au dat năvală încă de vineri, iar ieri nu mai aveai loc să faci o “cristiană” după ora 12:00. Lume venită de parcă se ţineau Jocurile Olimpice de Iarnă. Schiorul meseriaş, ăla care vine la munte cu mâncarea în rucsac şi nu este interesat să facă parada modei, ajunge pe pârtie la prima oră, imediat după ce s-au pornit instalaţiile de transport pe cablu. Cu ei, şi Ioan Nan! Omul a fost campion naţional de atâtea ori, încât şi-a luat după el doi juniori, Vlad Dămşeşcu şi Ioan Achiriloaie, care să îi numere titlurile câştigate până acum.

 

×
Subiecte în articol: ski express