x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trei tenismani români în finalele de dublu la Acapulco!

Trei tenismani români în finalele de dublu la Acapulco!

26 Feb 2011   •   10:28
Trei tenismani români în finalele de dublu la Acapulco!
Sursa foto: /Agerpres

Horia Tecău şi Victor Hanescu au revenit de la 0-1 la seturi şi s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Acapulco, dotat cu premii în valoare totală de 1,1 milioane de dolari.

România va avea o reprezentantă şi în ultimul act al finalei feminine de dublu feminin, Raluca Olaru urmând să joace cu trofeul pe masă alături de partenera sa, ucraineanca Mariya Koryttseva.

Parteneri în premieră în acest sezon, Tecău şi Hănescu au trecut în semifinale cu 3-6, 6-3, 10-4, de perechea americano-slovacă Travis Parrott/Filip Polasek, cei care în primul tur îi eliminaseră pe gemenii Bryan, liderii mondiali.

Jucătorii români vor juca în finală împotriva brazilienilor Bruno Soares şi Marcelo Melo, favoriţii numărul 4. Pentru calificarea în finală, Tecău şi Hănescu vor primi un cec în valoare de 35.800 dolari şi 300 puncte ATP. Cei doi vor reprezenta România în meciul de Cupa Davis cu Argentina (4-6 martie).

Este cea de-a doua finală împreună pentru Tecău şi Hănescu, după cea pierdută la Stuttgart, în vara lui 2009. De atunci, Hănescu nu a mai disputat nici o finală la dublu, în timp ce Tecău a câştigat şase dintre cele opt finale pe care le-a jucat.

Şi finala probei feminine de dublu a concursului mexican va avea prezenţă românească. Raluca Olaru şi ucraineanca Maria Koryttseva, ultimele acceptate direct pe tabloul principal, le-au învins în semifinale, cu 6-4, 1-6, 10-7, pe Petra Cetkovska şi Renata Voracova (Cehia).

În ultimul act, Olaru şi Koryttseva vor întâlni perechea spaniolă Lourdes Dominguez Lino/Arantxa Parra Santonja. Pentru calificarea în ultima fază a competiţiei, Olaru şi Koryttseva vor primi 5.750 dolari şi 200 de puncte WTA

×