x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trofeul de la Nurnberg. Simona Halep a câştigat sâmbătă, în Germania, primul său turneu WTA din carieră

Trofeul de la Nurnberg. Simona Halep a câştigat sâmbătă, în Germania, primul său turneu WTA din carieră

de Mihai Igirosanu    |    16 Iun 2013   •   18:35
Trofeul de la Nurnberg. Simona Halep a câştigat sâmbătă, în Germania, primul său turneu  WTA din carieră

După ce pierduse până acum trei finale în circuitul WTA, la Fes (Maroc, 2010 şi 2011) şi la Bruxelles (în 2012), jucătoarea de tenis Simona Halep a izbutit sâmbătă primul său triumf din carieră. Constănţeanca în vârstă de 21 de ani s-a impus de o manieră entuziasmantă în finala turneului de la Nurnberg, câştigând în faţa reprezentantei gazdelor, Andrea Petkovici (nr. 103 WTA) cu scorul de 6-3, 6-3, după o confruntarea care a durat fix 83 de minute.

Urcă până spre locul 50

Pentru performanţa reuşită la competiţia din Germania, Simona Halep a obţinut 32.258 de euro şi 280 de puncte WTA, care o vor plasa începând de astăzi în zona locului 50 al ierarhiei mondiale. “Este o victorie frumoasă pentru mine şi acesta este un turneu frumos. Nu voi uita niciodată asta. Andrea m-a învins în România, acum câţiva ani, şi sunt fericită că am reuşit să o înving aici. A jucat foarte bine şi atmosfera a fost extraordinară. Este un sentiment incredibil să câştig primul meu titlu WTA”, a declarat Simona, imediat după primirea cupei. Trofeul cucerit la Nurnberg a fost anunţat de o prestaţie la fel de bună pe care Halep a reuşit-o în turneul desfăşurat în urmă cu aproximativ o săptămână, la Roma, unde românca a ajuns până în semifinale, cedând doar în faţa liderei mondiale, Serena Williams. Tenisul românesc a înregistrat la un dublu succes la competiţia dotată cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. Raluca-Ioana Olaru s-a impus în proba de dublu, făcând pereche cu rusoaica Valeria Solovieva, cele două depăşindu-le în ultimul act pe Anna-Lena Groenefeld (Germania)/ Karolina Peschke (Cehia), scor 2-6, 7-5, 11-9.

Am fost un pic nervoasă pentru că aveam în spate trei finale pierdute, dar a fost o zi minunată” Simona Halep


×