x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul mondial de snooker se întoarce în China. Evenimentele din 2023/24

Turneul mondial de snooker se întoarce în China. Evenimentele din 2023/24

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   17:00
Turneul mondial de snooker se întoarce în China. Evenimentele din 2023/24
Sursa foto: Hepta

World Snooker Tour va organiza cel puțin trei turnee în China în cursul acestui an. În afară de Mastersul de la Hong Kong din 2022, care a fost un eveniment pe bază de invitație cu 8 jucători, acestea vor fi primele evenimente de snooker profesionist găzduite în China în ultimii patru ani.

Turneele sunt următoarele:

Shanghai Masters - turneu pe bază de invitație cu 24 de jucători. 11-17 septembrie

Wuhan Open - eveniment de clasament mondial. 9-15 octombrie

International Championship - eveniment de clasament mondial. 5-12 noiembrie. Orașul gazdă urmează să fie confirmat

Valoarea totală a premiilor pentru aceste trei evenimente combinate va depăși 2 milioane de lire sterline.

Președintele WST, Steve Dawson, a declarat: "Acesta este un anunț important pentru sportul nostru, pe măsură ce ne accelerăm revenirea la organizarea de evenimente în Asia. A avea cel puțin două evenimente de clasament mondial, plus un turneu major pe bază de invitație, în China, în cursul acestui an, este fantastic pentru jucători și fani.

"Pe tot parcursul pandemiei, am menținut dialogul și relațiile cu Asociația chineză de biliard și snooker, precum și cu principalii noștri parteneri și promotori din China. Acest lucru ne-a permis să ne întoarcem rapid la organizarea de evenimente cheie, acum că restricțiile de călătorie au fost ridicate.

"Le-am promis jucătorilor noștri că acest lucru este în fruntea agendei noastre și ne-am respectat promisiunea, adăugând mai mult de 2 milioane de lire sterline în premii în bani la turneu. Vom continua să explorăm oportunitățile de a organiza alte evenimente în China și nu numai.

"Suntem încântați să găzduim pentru prima dată un turneu în Wuhan, capitala provinciei Hubei și un oraș vibrant cu 11 milioane de locuitori. Shanghai Masters are o istorie îndelungată și este renumit pentru prestigiul său.

"Există un apetit vast pentru snooker în rândul fanilor din China, iar aceștia vor anticipa cu nerăbdare întoarcerea jucătorilor noștri vedetă. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu partenerii noștri pentru a construi un viitor strălucit pentru snooker în regiune."

×
Subiecte în articol: snooker China