x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de grad I U14 - Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei

Turneul de grad I U14 - Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei

18 Apr 2012   •   13:26
Turneul de grad I U14 - Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei

Aproximativ 200 de jucatori participa la Turneul de grad I U14 - Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei

In perioada 23-28 aprilie, Federatia Romana de Tenis organizeaza la Bucuresti cea mai mare competitie europeana de tenis pentru juniori pana in 14 ani organizata vreodata in Romania, Dr. Oetker Junior Trophy, singura pe zgura din Sud-Estul Europei.
Aproximativ 200 de jucatori de tenis din Europa se vor intrece in meciuri de simplu si dublu la Centrul National de Tenis, in apropierea Stadionului National Arena, din Complexul Lia Manoliu, intr-o competitie supervizata de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociatie regionala a Federatiei Internationale de Tenis. Turneul Dr. Oetker Junior Trophy are loc in Romania, dupa ce tara noastra a primit titlul de European Junior Championships Nations Cup First, plasandu-se pe primul loc in clasamentul European pe juniori la toate categoriile de varsta: sub 14 ani, sub 16 ani si sub 18 ani.

De luni, 23 aprilie si pana sambata, 28 aprilie, sunt asteptati la Centrul National de Tenis sustinatori si pasionati ai sportului alb. Organizatorii anunta in cadrul evenimentului o tombola unde se castiga zilnic premii, lectii de tenis asistate de un instructor, organizate in paralel cu desfasurarea meciurilor. Si-au anuntat prezenta vedete precum Roxana Ciuhulescu, Monica Iagar si Ellie White care vor acorda autografe si vor vorbi publicului despre locul sportului in viata lor.

"Rezultatele extraordinare obtinute de juniori, anul trecut, faptul ca Romania s-a plasat pe primul loc in Europa la toate categoriile de varsta pentru juniori, arata ca suntem pe drumul cel bun. Romania a primit de la Tennis Europe titlul de "European Junior Championship Nation’s Cup First', Ioana Loredana Rosca a fost desemnata drept Player of the Year 2011, la categoria Fete sub 16 ani, Bogdan Borza drept Player of the Year la baieti sub 14 ani iar Nicolae Frunza a primit acelasi titlu, dar de pe a treia pozitie. Premiile acordate de Tennis Europe, recent, in cadrul Adunarii Generale de la Lyon, dar si oferirea posibilitatii de a obtine licenta Turneului de grad I U14 – Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgura din S-E Europei, sunt pentru Federatia Romana de Tenis motive de bucurie si de responsabilizare. Este o confirmare a importantei sprijinului acordat de FRT.

Rezultatele de anul trecut au incununat munca acestora, a antrenorilor personali, a cluburilor si a Antrenorilor Federali alaturi de Comisia de Competitii. Le doresc mult succes concurentilor inscrisi la Dr. Oetker Junior Trophy', a mai spus doamna Ruxandra Dragomir.

"Suntem mandri de faptul ca Dr. Oetker este partener oficial al Turneului de grad I U14 – Dr. Oetker, singurul pe zgura din S-E Europei, a declarat Ioan Cozma, director general Dr. Oetker Romania. Speram ca succesul acestui eveniment, o reteta la ale carei ingrediente Dr. Oetker a adaugat o implicare substantiala, sa vina in ajutorul tenisului de performanta din Romania. Dr. Oetker continua aceasta traditie de a sprijini copiii si tinerii care isi dedica timp si energie pentru acest sport. Am sprijinit competitii importante dedicate copiilor si juniorilor, iar exemple precum Trofeul "Victor Hanescu' sau "European Summer Cup 16' sunt evenimente la a caror reusita am contribuit din dorinta de a fi alaturi de cei care pot reprezenta campionii nostri de maine. Ne dorim ca tot mai multi agenti economici sa se alature eforturilor de a sprijini viitorul acestui sport. Avem mari sperante, acum, cand iata, Romania a fost desemnata pe primul loc la juniori, in Europa, performanta pe care speram sa o repete si in 2012 ", a mai spus domnul Ioan Cozma.

Pe parcursul Dr. Oetker Junior Trophy, cei trei juniori romani desemnati cei mai buni jucatori europeni – Ioana Loredana Rosca (Player of the Year 2011 nr. 1, la grupa sub 16 ani), Bogdan Borza (jucatorul European nr. 1 al anului, la grupa sub 14 ani) si Nicolae Frunza (Player of the Year 2011 nr. 3, sub 14 ani) vor fi prezenti pentru schimburi de mingi cu juniorii din public.

Evenimentul va beneficia de Live Streaming la nivel international, iar pe site-ul www.frt.ro, site-ul Turneului - www.juniortrophy.ro si pe pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regasi stiri si informatii actualizate pe toata durata desfasurarii competitiei.

×
Subiecte în articol: sporturi