x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tyson, dar şi Stallone, în Hall of Fame-ul boxului

Tyson, dar şi Stallone, în Hall of Fame-ul boxului

08 Dec 2010   •   14:21
Tyson, dar şi Stallone, în Hall of Fame-ul boxului

Foştii pugilişti Mike Tyson şi Julio Cesar Chavez, precum şi actorul Sylvester Stallone, vor fi incluşi în Panteonul gloriei boxului (Hall of Fame) la 12 iunie 2011, informează AFP.

Americanul Mike Tyson, în vârstă de 44 de ani, a marcat istoria boxului, devenind în 1986, la 20 de ani, cel mai tânăr campion mondial la categoria grea, categorie pe care o va domina în perioada 1987-1990. La 11 februarie 1990, James "Buster" Douglas a pus capăt domniei lui Tyson după un bilanţ de 50 de victorii, din care 44 prin KO, şi şase înfrângeri.

"Sunt onorat să-mi fac intrarea în Hall of Fame. Boxul mi-a oferit atât de multe, sunt binecuvântat să fie recunoscut alături de idoli ai acestui sport, care au netezit drumul pentru mine", a declarat Tyson.

Mexicanul Julio Cesar Chavez, în vârstă de 48 de ani, a fost campion la categoria pană, uşoară şi semimijlocie. Mexicanul a fost neînvins în 90 de meciuri, înainte de a se înclina în faţa lui Frankie Randall, în 1994.

Sylvester Stallone l-a incarnat pe pugilistul Rocky Balboa de şase ori, între 1976 şi 2006. Primul film al seriei a câştigat trei premii Oscar, între care şi cel de cel mai bun film.

"International Boxing Hall of Fame and Museum" a fost inaugurat în 1982. Un pugilist profesionist trebuie să aştepte cel puţin cinci ani după retragere pentru a fi inclus în Pantheon.

×