x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi ULTIMA ORĂ. Organizatorii de la Wimbledon au modificat ora meciului Simonei Halep

ULTIMA ORĂ. Organizatorii de la Wimbledon au modificat ora meciului Simonei Halep

11 Iul 2017   •   09:23
ULTIMA ORĂ. Organizatorii de la Wimbledon au modificat ora meciului Simonei Halep

UPDATE Simona Halep (locul 2 WTA) a pierdut meciul din ”sferturi” de la Wimbledon în fața Johannei Konta, scor 7-6 (2), 6-7 (5), 4-6, și a ratat șansa de a deveni în premieră numărul 1 în clasamentul mondial! În semifinale britanica va juca împotriva lui Venus Williams.

UPDATE Din cauza ploii din Londra, organizatorii au decis ca partidele disputate astăzi pe arena centrală să se joace cu acoperișul tras. 

Partida dintre Simona Halep (25 ani și 2 WTA) și Johanna Konta (26 ani și 7 WTA) era programată a se disputa pe terenul principal din complexul de la Wimbledon, în jurul orei 17:00, după terminarea sfertului dintre Venus Williams  (37 ani și 11 WTA) și Jelena Ostapenko  (20 ani și 13 WTA), potrivit Gsp.ro

Oficialii turneului londonez au modificat programul zilei. Partida dintre Novak Djokovic  (29 ani și 4 ATP) și Adrian Mannarino (30 ani și 51 ATP), care ar fi trebuit să se dispute ieri pe terenul 1, după terminarea duelului epic dintre Rafael Nadal și Gilles Muller, a fost amânată. Optimea de pe tabloul masculin va începe la ora 14:00 și va fi prima partidă de pe arena centrală. Va fi urmată de Williams-Ostapenko și de Halep-Konta. 

Decizia a iscat o mulțime de critici. Cel mai dur contestatar a fost John McEnroe. Legenda tenisului american a declarat aseară, imediat după anunțul organizatorilor: "De ce nu au pus partida acum pe terenul central?! Era evident că se va termina extrem de târziu meciul lui Nadal."

Citeste si Cristian Tudor Popescu, despre victoria Simonei Halep: „Să ne bucurăm că a învins-o pe această ursoaică cu pui, extrem de periculoasă”

Simona Halep şi Johanna Konta (26 ani, 7 WTA) sunt la egalitate, 2-2, în meciurile directe. Halep s-a impus cel mai recent, cu 6-1, 6-3, în Fed Cup, pe 23 aprilie, la Mamaia. Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, şi anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câştiga cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, unde Halep s-a impus cu 10-2.

Dacă Halep va ajunge în semifinale la Wimbledon, ea îşi va asigura locul unu mondial. Dacă pierde în sferturi, Karolina Pliskova (3 WTA) este cea care va urca pe prima poziţie în clasamentul WTA.

×
Subiecte în articol: Simona Halep halep-konta Johanna Konta