x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Performanța României la turneul de tenis Gippsland Trophy. Trei echipe calificate în sferturi

UPDATE Performanța României la turneul de tenis Gippsland Trophy. Trei echipe calificate în sferturi

03 Feb 2021   •   11:50
UPDATE Performanța României la turneul de tenis Gippsland Trophy. Trei echipe calificate în sferturi

România va fi reprezentată cu trei echipe în sferturile turneului de tenis Gippsland Trophy, care se desfășoară la Melbourne, Australia.

După ce a ajuns în sferturi la simplu, Simona Halep s-a calificat și la dublu, împreună cu australianca Daria Gavrilova, după ce a învins cuplul Bethanie Mattek-Sands si Gabriela Dabrowski, cu 7-6(4), 2-6, 10-2. Partida a durat o oră și 26 de minute.

Halep/Gavrilova vor întâlni în sferturi cuplul format din românca Mihaela Buzărnescu și franțuzoaica Alize Cornet, calificat după ce a obținut victoria în fața echipei Carter/Stefani, cu  6-3, 6-1. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne. Ea a învins-o pe Laura Siegemund cu 6-2, 6-4, după o oră și 33 de minute.

Și Irina Begu a învins-o pe britanica Johanna Konta, a cincea favorită, cu 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4), şi va juca în sferturi cu japoneza Naomi Osaka.

Halep are 29 ani, se află pe locul 2 WTA și este principala favorită a competiției. A avut 3 ași ți a făcut o dublă greșeală în timpul jocului. Germanca a avut un as și 5 duble greșeli. 

Românca şi-a asigurat un cec de 8.770 dolari şi 100 de puncte WTA. Ea o va întâlni în sferturi pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, de 26 ani, locul 33 WTA, care a învins-o pe campioana de la Roland Garros, poloneza Iga Swiatek, a şasea favorită.

Simona Halep va mai juca la dublu, alături de australianca Daria Gavrilova, împotriva perechii Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands.

Turneul este dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

×