x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Văntu’, bată-l vina!

Văntu’, bată-l vina!

de Sorin Anghel    |    07 Ian 2008   •   00:00
Văntu’, bată-l vina!

Sfinţirea bisericii de gheaţă de la Bălea Lac, programată iniţial pentru ziua de ieri, a fost amănată cu o săptămănă. Din cauza văntului puternic, muncitorii n-au mai reuşit să construiască turnul şi crucea lăcaşului de cult.
● Starea vremii 7 ianuarie 2008




Sfinţirea bisericii de gheaţă de la Bălea Lac, programată iniţial pentru ziua de ieri, a fost amănată cu o săptămănă. Din cauza văntului puternic, muncitorii n-au mai reuşit să construiască turnul şi crucea lăcaşului de cult.

Extrem. Acesta este cuvăntul care defineşte cel mai bine tot ceea ce se petrece la Bălea Lac. Altitudini mari, zăpadă să-ţi ajungă, vănt puternic, schi de tură, free-ride! Şi, de trei ani, construcţii din gheaţă.


LIBER. Turiştii găsesc uşor locuri la restaurantul din incinta Ice Hotel
CU GURA CÃ...SCATÃ.... Ice Hotel a fost deschis incă din luna decembrie, iar turişti sunt destui. "Am vrut să dorm in hotelul de gheaţă, pentru că mi se pare o experienţă unică. Am fost echipat cum trebuie şi nu a fost foarte frig. In plus, o astfel de experienţă merită incercată. M-am săturat să dorm numai la căldură, am vrut să văd cum e şi la rece", şi-a explicat alegerea unul dintre cei care au innoptat week-end-ul trecut in hotelul de gheaţă de la Bălea Lac. Dacă vi se pare prea exagerat să dormiţi aici, puteţi măcar să vizitaţi. Costă 6 RON. Şi, dacă vă place, luaţi-vă o votcă, pe care o puteţi bea dintr-un pahar de gheaţă. Iar dacă ajungeţi la al doilea pahar, sigur o să doriţi să luaţi masa la restaurant. Servirea este ireproşabilă, iar măncarea pregătită de un bucătar francez. Aşa că nu vă mai găndiţi la hot-dog-ul de pe marginea părtiilor de pe Valea Prahovei, pentru care plătiţi degeaba 13 RON, şi comandaţi rapid o ciorbă de praz. E fierbinte, chiar dacă in "local" nu sunt mai mult de - 5ÞC. Ospătarul are şi el o dorinţă. Nu vrea bacşiş, dar vă roagă să măncaţi mai repede, să nu se topească pereţii! Şi acum, una grea. In incinta Ice Hotel va avea loc in această iarnă o prezentare de modă!!!


ADVERSAR. In apropiere de hotel a fost construită şi o biserică de gheaţă. Ieri, in ziua de Bobotează, aici ar fi trebuit să se ţină două slujbe de sfinţire. Una de un preot evanghelic, alta de un părinte catolic. Din păcate, evenimentul aşteptat cu atăt interes de schiori a fost amănat cu o săptămănă. Din cauza viscolului foarte puternic, muncitorii nu au mai putut ridica turnul şi crucea bisericii, astfel că Arnold Klingeis, managerul intregului proiect, a anunţat pe toată lumea că sfinţirea nu poate fi făcută. "Nu sunt condiţii pentru aşa ceva. Mai bine aşteptăm o săptămănă şi facem totul ca la carte, aşa cum trebuie", a precizat acesta. La Bălea Lac, cănd vorbeşti despre schi sau snowboard, nu mai spui sporturi de iarnă. Aici li se spune sporturi de altitudine. Pentru că e mai mult decăt schi şi snowboard. Nu ai teleschi, astfel că eşti nevoit să urci pantele pe jos, fiind nevoit să te caţeri printre stănci reci, care te privesc cu duşmănie. Ca să iţi uşurezi misiunea, e bine să foloseşti schiuri de tură, pe a căror talpă se lipeşte un material sintetic, care are aceleaşi proprietăţi ca pielea de focă, impiedicănd alunecarea. După ce aţi ajuns in vărf, dezlipiţi "foca" şi porniţi la vale prin zăpadă nebătută.

PERFECŢIONIST
"Muncitorii puneau scăndurile care sprijină din interior bucăţile de gheaţă şi văntul le dădea jos imediat. A bătut foarte tare. Duminica viitoare va fi bine şi totul va ieşi perfect"
Arnold Klingeis - manager Ice Hotel
NECÃ...JIT
"Trebuie să ne dăm cu snowboard-ul numai pe aici, pe jos, că, dacă mergem mai sus, nu putem sta in picioare. Viscolul ăsta este foarte periculos. Te dai mai mult la nimereală"
Radu Florea - rider Braşov
MATERIE PRIMÃ.... Muncitorii au continuat să scoată gheaţă din lac CRĂNCEN. Oamenii de pe şantier au stat in zăpadă pănă la găt




×
Subiecte în articol: ski express gheaţă ghea