x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie surpriză pentru Simone Tempestini la Trofeul Râşnov

Victorie surpriză pentru Simone Tempestini la Trofeul Râşnov

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2023   •   18:33
Victorie surpriză pentru Simone Tempestini la Trofeul Râşnov
Sursa foto: Facebook Trofeul Rasnov

Simone Tempestini a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Masters, Trofeul Râşnov, recuperând în manşa decisivă, acolo unde liderul Costel Căşuneanu a pierdut peste 40 de secunde, conform site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

După ce francezul Jerome France (Nova Pro) a dominat etapa de la Râşnov, stabilind şi timpul de referinţă a traseului de 4 kilometri, cu 01:52,602, fiind urmat de Octavian Ciovică (Radical SR8), totul s-a schimbat încă de la prima manşă de concurs, când ultimii care au plecat pe traseu au avut parte de ploaie.

Ploaia care a început chiar la finalul primei urcări şi s-a încheiat înainte de startul celei finale i-a obligat pe piloţi să îşi schimbe strategia. Toţi ochii au fost aţintiţi spre Căşuneanu, care a avut un prim timp intermediar bun, dar acesta s-a răsucit aproape de final şi a pierdut nu mai puţin peste 40 de secunde, ajungând să aibă cel mai slab timp al manşei.

De situaţie a profitat Simone Tempestini (Porsche 997 RGT), care de pe locul 5 a ajuns direct pe prima poziţie după cele două manşe cu un timp total de 04:17,353. La un total de 7,1 secunde a încheiat Mihai Leu, care a concurat pentru prima dată cu modelul Audi R8 GT3 LMS, în timp ce al treilea cel mai bun timp a fost reuşit de Alexandru Piţigoi (Porsche 991) la doar 4 miimi de locul secund.

„Ploaia m-a ajutat, trebuie să recunosc, să câştig etapa. Sunt bucuros, mai ales că în două săptămâni începe şi campionatul de raliuri. Voi concura cu aceeaşi maşină şi e încurajator pentru mine”, a spus câştigătorul rundei.

Tempestini, Leu şi Piţigoi au ocupat şi podiumul Categoriei I, în timp ce la Categoria II, dedicată monoposturilor şi biposturilor, Top 3 a fost format din campionul en titre Octavian Ciovică, Dragoş Savloschi (Radical ProSport) şi Răzvan Dragomir (Silver Car S2).

Un total de 37 de piloţi au luat startul în prima etapă a sezonului Masters la Viteză în Coastă de la Râşnov. Noua compeţie va programa 5 etape anul acesta, următoarea fiind programată pe Transalpina, în perioada 10-11 iunie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: simone tempestini trofeul rasnov