x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sprijin pentru „My friend Mario"

Sprijin pentru „My friend Mario"

22 Apr 2004   •   00:00

Cei mai importanti trei oameni din conducerea FRF, Mircea Sandu, Adalbert Kassai si Cristian Bivolaru, se afla in Cipru, unde incepand de astazi vor participa la lucrarile celui de-al 28-lea Congres al UEFA.

Principalul punct pe ordinea de zi a lucrarilor organizate la Limassol il reprezinta alegerea celor 7 componenti ai Comitetului Executiv al forului european.

CONSOLARE. Dupa ce a esuat in tentativa de a prinde macar un loc printre 10 candidati, presedintelui FRF, Mircea Sandu, nu-i mai ramane decat sa-si sustina aliatul cel mai important din fotbalul european, cipriotul Marios Lefkaritis, care incearca sa obtina un nou mandat. Tocmai din acest motiv, „Nasu’" a plecat din Bucuresti insotit de colaboratorii sai cei mai apropiati, Kassai si Bivolaru.

CANDIDATI. Cel pe care Sandu l-a apelat cu deja celebra expresie in limba engleza „My friend Mario" se afla pe o lista de 7 candidati la un nou mandat, alaturi de Viaceslav Koloskov (Rusia), Gerhard Mayer-Vorfelder (Germania), Joseph Mifsud (Malta), Per Ravn Omdal (Norvegia), Matthieu Sprengers (Olanda) si Geoffrey Thompson (Anglia).

SPRIJIN. Prietenia cu Marios Lefkaritis, personalitate veche si extrem de influenta in structurile inalte ale UEFA, l-a ajutat pe Mircea Sandu sa scape usor din scandalul pe care il provocase prin declaratiile de presa si memoriile catre forurile european si mondial facute dupa prestatiile arbitrilor din meciurile nationalei Romaniei de la Oslo si Copenhaga. „Nasu’" s-a ales doar cu un avertisment si o amenda din partea Comisiei de Disciplina a UEFA, desi multi oficiali din fotbalul romanesc si nu numai anticipau ca masurile impotriva liderului de la Casa Fotbalului ar putea fi mult mai drastice.

CADOURI. Reprezentantii FRF se vor intoarce de la Limassol cu doua carti comemorative editate de UEFA cu prilejul aniversarii in acest an a 50 de ani de existenta. „Ambele volume au cam 700 de pagini si prezinta toata istoria ultimilor 50 de ani de fotbal european. Sunt ilustrate superb si cuprind comentarii ale ziaristilor, antrenorilor, fostilor doctori, sociologi sau politologi", a precizat secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru. (Mihai Igirosanu)


Federatia fara conducere

Prezenta lui Sandu, Kassai si Bivolaru la Limassol a facut ca FRF s ramana fara conducere, desi in aceste zile ar trebui puse la punct toate detaliile meciului amical cu Germania, de miercurea viitoare, din Giulesti. In lipsa „greilor", de problemele administrative ale federatiei se ocupa secretarul general adjunct cu probleme de juniori si copii, Nicolae Pantea, aflat si el printre vechii apropiati ai presedintelui Mircea Sandu. Este pentru prima oara in ultimii ani cand cei trei conducatori ai FRF pleaca la un asemenea eveniment.


Lobont intarzie la reunire

Reunirea lotului reprezentativ pentru meciul amical cu Germania, de miercuri, 28 aprilie, va avea loc luni, la ora 12:30, la Casa Fotbalului. Din cauza programului mai lejer, majoritatea jucatorilor din strainatate se vor prezenta la reunire, urmand a sosi in cursul zilei de duminica seara in Bucuresti. Singurul „stranier" care va face jonctiunea cu lotul lui Iordanescu este Bogdan Lobont, care duminica dupa-amiaza va apara poarta Ajaxului in meciul din deplasare, contra celor de la NEC Nijmegen.

×
Subiecte în articol: sport