Deși s-au construit în ultimii ani mai multe stadioane noi și moderne, administratorii acestora nu le întrețin așa cum trebuie. La Cluj Arena, la Arad sau la Ploiești terenurile de joc arată mai degrabă cu niște ogoare pe care numai fotbal nu se poate juca.
„Ăsta nu a fost fotbal. A fost o luptă în noroi. S-a jucat în gol, o oboseală inutilă. Avem oraș de cinci stele, stadion de cinci stele și gazon de lupte în noroi”, s-a plâns Eugen Neagoe la finalul meciului U Cluj - UTA Arad, scor 0-0. Antrenorul clujenilor are dreptate, terenul de joc arată groaznic deși oficialii primăriei din Cluj, în a cărei administrare se află Cluj Arena, s-au lăudat că au schimbat suprafața de joc după festivalul Untold.
Cercul vicios de la Cluj Arena: Untold-fotbal-Untold
„Nu avea sens să facem acum o nouă schimbare totală a gazonului, pentru că vine iarna și oricum va îngheța și se va deteriora. Vom face schimbarea gazonului la primăvară”, a declarat, senin, un reprezentant al primăriei. Ce-nseamnă acest „la primăvară”, în condițiile în care campionatul se reia pe 21 ianuarie? Cum înlocuirea suprafeței de joc durează aproximativ o lună, pentru ca iarba să prindă, asta înseamnă că Universitatea Cluj va trebui să joace iar pe terenuri străine, probabil tot la Mediaș. Ce evită să spună Primăria Cluj este că va veni din nou luna august, când se va organiza din nou Festivalul Untold pe Cluj Arena, și terenul va fi din nou distrus. Practic, gazonul trebuie înlocuit integral în fiecare an, în august, după festivalul de muzică. Asta trebuia să se facă și anul acesta, pe banii organizatorilor Untold, însă s-a făcut doar o cârpeală. „S-a înlocuit doar acolo unde a fost foarte deteriorat”, au spus aceștia.
Invenție românească: teren cu fân peste noroi
Puși în fața realității că peste 50% din suprafața de joc este lipsită de gazon, administratorii Cluj Arena au inventat cea mai ciudată cârpeală, unică în lume: au acoperit zonele în care era numai noroi cu iarbă cosită de prin parcuri... „ca să se vadă verde la televizor”.