x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stare de şoc în Groapă

Stare de şoc în Groapă

de Mihai Igirosanu    |    06 Iul 2009   •   00:00
Stare de şoc în Groapă
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Învinsă de nou-promovata Astra Ploieşti în primul amical al sezonului, 2-4 chiar în Ştefan cel Mare, Dinamo este, conform preşedintelui executiv, Cristian Borcea, "în stare de şoc". Lotul condus de Dario Bonetti pleacă astăzi în cantonamentul din Franţa.



Disperaţi, suporterii dinamovişti şi-au continuat protestele cu prilejul meciului de verificare de sâm­bătă, împânzind gardurile de la Peluza Cătălin Hâldan cu mesaje de genul: "Un securist, un butelist şi un şantierist au ucis spiritul dinamovist", "Plecaţi, nu veţi fi regretaţi!", "Acte, circ şi scenarii OTV-iste, arsenalul conducerii dinamoviste", "Nu aveţi nici o raţiune, strategia voastră e obscură! Plecaţi cu toţii... dinamovişti de conjunctură". În plin scandal cu suporterii, în pline negocieri conducere-jucători pentru înjumătăţirea salariilor şi cu o atmosferă tensionată în vestiar, Dinamo pleacă astăzi într-un stagiu de pregătire în Franţa. Prima partidă de ve­rificare va avea loc miercuri seară, de la ora 20:00, contra celor de la FC Nantes, echipă re­trogradată în ultimul sezon în Ligue 2 şi care îl are în lot pe Keşeru.

BORCEA VISEAZĂ IAR
Cu toate acestea, poate şi după victoria obţinută în cea de-a doua confruntare cu Astra, 1-0, la Săftica, Borcea pare să viseze în continuare la o supremaţie inexistentă în realitate: "Dinamo se află într-un moment delicat, jucătorii au nevoie de încredere pentru a reveni în top. Cred că trebuie lucrat la moralul jucătorilor, iar dacă reuşim asta suntem principala candidată la titlu! Ne-am păstrat lotul, au re­venit Liviu Ganea, Andrei Cristea, a venit Kone, pe când la celelalte formaţii au plecat jucători importanţi. După ce am do­minat în sezonul trecut, suntem îndrep­tăţiţi să ne considerăm favoriţi la titlu în sezonul următor. Nu mai aducem nici un jucător, nici măcar în defensivă, pentru că avem cel mai bun lot", a declarat oficialul "câinilor". Unul dintre primii jucători care au acceptat reducerea cu 50% a salariului a fost Ianis Zicu. "A renunţat la bani ca să rămână la Dinamo, nu ştiu câţi jucători din lume ar fi făcut asta. A fost o ofertă de la Unirea Urziceni, dar Ianis a preferat să încerce încă o dată să ia campionatul", l-a lăudat Borcea.

Lobonţ rămâne
Aflat zilele acestea în capitala Italiei pentru un control medical, portarul lui Dinamo, Bogdan Lobonţ, a infirmat zvonurile care anunţau că s-ar afla în negocieri pentru un transfer la AS Roma. "Sunt la Roma pentru a efectua un program de recuperare la o clinică privată. Am insistat să fac recuperarea la Roma pentru a avea conştiinţa împăcată că fac totul pentru a reveni cât mai repede între buturile grupării din Ştefan cel Mare. Vreau să joc cu Dinamo în grupele Europa League şi mâ gândesc doar la clipa când voi reveni în poartă. Transferul la AS Roma este doar o spe­culaţie! Probabil că dacă aş fi făcut recuperarea la Milano, aş fi fost transferat la Inter, la echipa prietenului meu Cristi Chivu", a declarat internaţionalul pentru site-ul său personal. Referitor la o altă posibilă plecare, cea a lui Ionel Dănciulescu, impresarul Victor Becali a spus: "Nu cred că vor pleca jucători de la Dinamo, nu îi vrea nimeni! Dănciulescu nu mi-a spus că vrea să plece de la Dinamo! El doreşte să continue la Dinamo pentru a-şi lua revanşa după sezonul trecut ratat în totalitate".

×
Subiecte în articol: sport dinamo