x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start pentru calificarea la Olimpiada

Start pentru calificarea la Olimpiada

20 Feb 2004   •   00:00

Lotul national de box al Romaniei se afla in Croatia (Pula), pentru participarea la Campionatul European care se desfasoara in perioada 19 februarie - 1 martie.

Competitia reprezinta criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice, boxerii fiecarei categorii trebuind sa ocupe cel putin ultima treapta a podiumului.

PROBLEME. Din pacate, delegatia tricolora se confrunta cu o problema de sanatate. Mezinul familiei Simion, Dorel, ar putea sa nu urce in ring fiind accidentat la bratul drept. "Il doare si nu poate lovi cu toata forta. Nu este ceva grav, dar trebuie sa avem grija", a declarat antrenorul coordonator, Relu Auras. Din fericire, Dorel va boxa maine, existand speranta ca el sa se refaca pana la ora partidei.

LOT. Alaturi de Dorel Simion (69 kg), din lotul Romaniei mai fac parte: Silviu Olteanu (48 kg), Bogdan Dobrescu (51 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg), Viorel Simion (57 kg), Adrian Alexandru (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Marian Simion (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg), Adrian Stanca (91 kg) si Gheorghe Gavril (+91 kg). Ca rezerve figureaza Florin Avramescu (64 kg) si Stefan Balint (91 kg). Obiectivul tricolorilor este cucerirea a doua medalii, dintre care una de aur. Ieri a avut loc ceremonia de deschidere a turneului, care a fost precedata de cantarul oficial.

Dobrescu si Bejenaru au boxat aseara
Primii "tricolori" care au urcat in ring aseara au fost Bogdan Dobrescu, de la categoria 51 kg, si Constantin Bejenaru, competitor la 81 kg. Adversarii acestora au fost slovacul Anton Dydi, respectiv armeanul Artak Malumyan. De asemenea, astazi, de la orele 13:00 si 18:30, vor boxa si ceilalti romani aflati in competitia din Croatia. Viorel Simion (57 kg) il va intalni pe italianul Devis Boschiero, Adrian Alexandru (60 kg) va da piept cu neamtul Enrico Wagner, iar Ionut Gheorghe (64 kg) urca in ring in fata ungurului Szabolcs Pintye. Tot azi, Marian Simion se va bate la categoria 75 kg cu slovenul Vlatko Nikolov.

×
Subiecte în articol: sport