x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start spre Grupa Mondiala

Start spre Grupa Mondiala

24 Sep 2004   •   00:00

Ieri dimineata a avut loc tragerea la sorti a confruntarilor din cadrul meciului de baraj pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis dintre Romania si Canada. Azi, incepand cu ora 11:00, la Arenele BNR vor avea loc primele doua meciuri de simplu. Meciurile vor fi transmise pe TVR 1.

MIHAI IGIROSANU

In tabara noastra, optimismul este starea de spirit predominanta.

DUEL. Vedeta echipei canadiene, Daniel Nestor, unul dintre cei mai buni jucatori de dublu din lume, a dezvaluit si calculele delegatiei nord-americane: "Speram sa castigam unul dintre meciurile de vineri, pe cel de dublu si apoi inca unul duminica. Speram sa castigam cu 3-2". Raspunsul romanilor a fost unul prompt: "Canadienii nu cred ca au sanse prea mari in meciurile de simplu, poate doar la dublu. Numai daca ne uitam pe clasamentul ATP e clar ca pornim clar favoriti", a declarat capitanul-nejucator al Romaniei, Adrian Marcu.

DUBLU. Pentru partida de dublu, antrenorii nostri vor miza pe cuplul Florin Mergea/ Victor Ionita. "Poate daca Horia Tecau se prezenta la convocare luam alta decizie", a comentat Adrian Marcu. El a explicat de ce nu l-a preferat pe Gabriel Moraru, alaturi de Victor Ionita: "Am mizat pe experienta mai mare a lui Florin Mergea, care a jucat si a castigat in Ecuador acel meci extrem de tensionat".

LIDERUL

"Sunt multumit ca voi intra primul pe teren. Este mai greu sa astepti sa intri pe teren si sper ca Hanescu sa joace la 1-0 pentru Romania" - Andrei Pavel

DILEMA

"Nu-i cunosc deloc pe Dancevici si Larose. I-am mai vazut pe la diferite turnee, dar alte amanunte despre ei nu detin" - Victor Hanescu

INTERES INCA SCAZUT

Ieri, la casele de bilete ale Arenelor BNR nu se aflau decat foarte putini clienti. Cu toate acestea, se pare ca tribunele batranei arene centrale vor fi pline in aceasta dimineata, la ora primului meci de simplu. "Nu a fost coada niciodata, insa biletele se vand destul de bine", spune vanzatoarea. Pe langa cele doar 2.000 de bilete scoase la vanzare, Federatia s-a mai ocupat de distribuirea a inca 2.800 de legitimatii.

COMPARATIE

Daca perechea canadiana Daniel Nestor/Frederic Niemeyer porneste favorita in meciul de dublu contra romanilor Florin Mergea/Victor Ionita, intalnirile de simplu ii au ca favoriti certi pe Andrei Pavel si Victor Hanescu. Iata o comparatie intre jucatorii care se vor intalni astazi in primele doua partide.

ANDREI PAVEL (22 ATP)
Palmares victorii/infrangeri in acest sezon (V-I): 28-20
Castiguri din tenis (C): 3.805.964 dolari

SIMON LAROSE (201 ATP)
(V-I): 1-4
(C): 205.394 dolari

VICTOR HANESCU (80 ATP)
(V-I): 18-21
(C): 470.032 dolari

FRANK DANCEVICI (231 ATP)
(V-I): 1-4
(C): 123.187 dolari

Canadienii s-au plimbat cu metroul in Capitala

Sositi inca de miercuri in Romania, antrenorii si jucatorii reprezentativei canadiene au incercat sa profite din plin de sejurul in Bucuresti. Pe langa cele doua antrenamente pe care le-au efectuat zilnic pe terenurile din incinta Arenelor BNR, nord-americanii au incercat sa viziteze cat mai multe repere turistice pe care le ofera capitala.

VIZITA. Miercuri dupa-amiaza canadienii au avut parte de un program mai lejer, pe care l-au folosit intr-un mod foarte interesant. Astfel, in frunte cu capitanul-nejucator Martin Laurendeau si cu vedeta Daniel Nestor adversarii nostri s-au imbarcat in metroul bucurestean si s-au indreptat direct catre magazinul "Unirea Shopping Center", acolo unde au facut cumparaturi si fotografii.

IMPRESIONATI. Canadienii si-au incheiat seara de miercuri cu o cina restransa la restaurantul "Baltazar". "Ne-a placut orasul vostru. Este foarte animat, iar fetele sunt frumoase. Nu este deloc asa cum am tot auzit si am citit. Intr-adevar, cam multa mizerie, dar cred ca in toate orasele mari exista aceasta problema", a declarat Daniel Nestor, cel mai bun jucator de dublu al lumii. Ieri dupa-amiaza, oaspetii au avut in program o vizita la Casa Poporului, acolo unde si-au exprimat dorinta sa mearga inca de la sosirea la Bucuresti.

PROGRAMUL MECIURILOR

Astazi: Ora 11:00
  • Andrei Pavel - Simon Larose
  • Victor Hanescu - Frank Dancevici

    Sambata: Ora 14:00
  • Fl. Mergea/Victor Ionita - Daniel Nestor/Frederic Niemeyer

    Duminica: Ora 11:00
  • Andrei Pavel - Frank Dancevici
  • Victor Hanescu - Simon Larose
  • ×
    Subiecte în articol: sport victor dublu