x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Statuie pentru Marian Cozma

Statuie pentru Marian Cozma

05 Feb 2010   •   00:00

Sâmbătă, 6 februarie, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la dispariţia lui Marian Cozma, în faţa sălii din Veszprem va fi dezvelit un monument ridicat în memoria fostului handbalist.

Statuia, realizată din granit şi bronz, are trei metri înălţime şi îl reprezintă pe Marian Cozma în aruncare la poartă. Lucrarea îi aparţine sculptorului Mihaly Gabor, unul dintre cei mai importanţi artişti plastici din Ungaria, ale cărui opere pot fi admirate la Muzeul Olimpic de la Lausanne, la circuitul de Formula 1 de la Hungaroring sau la Stadionul Puskas Ferenc din Budapesta. Iniţiativa ridicării acestui monument a aparţinut suporterilor echipei din Veszprem, care, cu sprijinul autorităţilor, au reuşit să strângă din donaţii peste şase milioane de forinţi. La ceremonia de sâmbătă vor fi prezenţi Petre Cozma, tatăl lui Marian, surorile fostului handbalist, antrenorul Mocsai Lajos, ambasadorul României în Ungaria, Ireny Comaroschi, precum şi cele mai înalte oficialităţi locale. Site-ul echipei MKB Veszprem va transmite în direct evenimentul pe două canale, pentru suporterii maghiari şi pentru cei români.

Nimic fără Dumnezeu
Păsărilă a rămas în amintirea iubitorilor handbalului şi al suporterilor echipei MKB Veszprem şi datorită volumului "Nimic fără Dumnezeu - În memoria lui Marian Cozma", apărută anul trecut, în Ungaria, sub semnătura lui Baroti Judit, Darcsi Istvan şi Donat Tamas. În 140 de pagini, bogat ilustrate, este trecută în revistă întreaga carieră a lui Marian, prin prisma amintirilor celor care i-au fost mereu aproape: familie, colegi, antrenori, oameni de sport.

×
Subiecte în articol: redactie