x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – BAYERN 0-1 / "Am avut şi mult ghinion"

STEAUA – BAYERN 0-1 / "Am avut şi mult ghinion"

de Mihai Igirosanu    |    19 Sep 2008   •   00:00
STEAUA – BAYERN 0-1 / "Am avut şi mult ghinion"

Învinşi de golul uriaşului belgian Daniel Van Buyten, căzut devreme şi dureros peste Ghencea, alături de o ploaie sîcîitoare, jucătorii Stelei şi-au găsit destul de greu cuvintele. Doar căpitanul de aseară, Sorin Ghionea, Dorin Goian şi Florin Lovin şi-au exprimat gîndurile în faţa presei.



Învinşi de golul uriaşului belgian Daniel Van Buyten, căzut devreme şi dureros peste Ghencea, alături de o ploaie sîcîitoare, jucătorii Stelei şi-au găsit destul de greu cuvintele. Doar căpitanul de aseară, Sorin Ghionea, Dorin Goian şi Florin Lovin şi-au exprimat gîndurile în faţa presei.

În lipsa căpitanului Mirel Rădoi, purtătorul banderolei de căpitan al "roş-albaştrilor", a fost stoperul Sorin Ghionea. "Pot să spun că am avut ghinion, meritam mai mult, mai ales după a doua repriză, dar sper ca pe viitor să avem mai multe şanse", a declarat după meci internaţionalul stelist.

"Meritam un egal"

Partenerul lui Ghionea în centrul defensivei, Dorin Goian, se afla încă sub influenţa celor cîteva şanse de gol irosite în faţa supercampioanei Germaniei. "Am întîlnit o echipă foarte puternică, însă cred că am jucat foarte bine şi am fi meritat un egal. Şansele nu sînt compromise încă, grupa se joacă, însă trebuie să fim curajoşi. Cînd ai patru ocazii clare de gol cu Bayern, înseamnă că eşti o echipă bună, care poate să se califice mai departe. Putem chiar să le luăm puncte acasă, la München. La cum arată grupa după prima etapă, se pot cîştiga puncte de oriunde", a spus Goian. La rîndul său, mijlocaşul Florin Lovin a declarat: "Am făcut un meci bun ca echipă, dar atît s-a putut. Se poate spune că am avut şi ghinion. Jocul prestat de noi ne dă încredere, iar cu un rezultat bun cu Fiorentina sîntem iar în cărţi. Nu ştiu dacă era altceva cu Mirel şi Bănel în echipă, dar s-a simţit absenţa lor. îmi pare rău pentru Mirel, pentru că ne-am săturat noi de ghinioanele lui".

Analiză

Sorin Ghionea i-a analizat şi pe adversarii de la Bayern: "Sînt jucători foarte puternici, experimentaţi şi greu de anihilat. Toni este un jucător foarte puternic, experimentat şi din această cauză am avut probleme la fazele fixe. În această grupă, şi Lyon, şi Fiorentina au un cuvînt greu de spus, iar această remiză ne poate avantaja, pe de-o parte. Va fi greu, dar important este să mergem mai departe".

Nemţi norocoşi

Preşedintele Comitetului de supervizori din cadrul clubului Bayern München, celebrul Franz Beckenbauer, a analizat jocul pentru site-ul oficial al bavarezilor: "Este o victorie incredibil de importantă, deoarece este o bază de pornire. Bayern a fost mai vie şi a avut o posesie mai bună, mai multe ocazii. Românii au fost conştienţi că trebuie să facă mai mult în repriza a doua şi au făcut. Bayern a avut cîteva probleme, românii au avut cîteva ocazii de a egala, dar cu puţin noroc am păstrat rezultatul pînă la final", a spus Beckenbauer. De asemenea, preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a spus: "Că a ieşit victorie nu poate decît să ne bucure. Sîntem mulţumiţi pe deplin de rezultat. Am obţinut o victorie meritată, chiar dacă am avut noroc de două ori, cînd mingea a lovit bara", a spus Rummenigge. Managerul Uli Hoeness a menţionat că Bayern a debutat perfect: "Am început tare şi am marcat repede. Apoi am trecut pe lîngă majorarea scorului, dar am şi fost salvaţi în două rînduri de bară".

Presă - "Zapata, eroic"

Presa germană de ieri a elogiat prestaţia portarului columbian al Stelei, Robinson Zapata, dar a criticat şi letargia de finală a lui Bayern.
Cotidianul Die Welt l-a remarcat pe Zapata şi a criticat jocul lipsit de strălucire al germanilor. "Rensing cu noroc. Bayern mai putea înscrie, dar s-a opus valorosul Zapata", a scris Die Welt. Ziarul Bayerichen Rundfunk a titrat: "Bayern tremură pentru victorie". "Trupa lui Klinsmann a obţinut o victorie muncită. Zapata a avut nişte parade extraordinare. Arbitrul a anulat corect golul Stelei, dacă un portar este cu mîna pe minge în careul mic şi este jenat, e fault. În ciuda avertismentelor asupra pericolului Steaua, românii au intrat tîrziu în meci", a scris BR. Der Spiegel a notat că Bayern a fost superioară mult timp, dar a tremurat în final pentru rezultat, iar Zapata a avut parade spectaculoase. Berliner Zeitung crede că Rensing a salvat victoria echipei germane.

×
Subiecte în articol: sport bayern