x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Dinamo Kiev /.Ucrainenii au avut fani in "Stefan cel Mare"

Steaua - Dinamo Kiev /.Ucrainenii au avut fani in "Stefan cel Mare"

de Mihai Igirosanu    |    22 Noi 2006   •   00:00
Steaua - Dinamo Kiev /.Ucrainenii au avut fani in "Stefan cel Mare"
STEAUA - DINAMO KIEV
Presedintele lui Dinamo Kiev, magnatul Igor Surkis, a aflat ieri despre rivalitatea dintre Steaua si Dinamo. La meciul de aseara a asistat si fratele lui Surkis, Grigori, care este presedintele federatiei din Ucraina.

Conducatorul gruparii ucrainene a dezvaluit ieri ca s-a intalnit la hotelul unde este cazata delegatia din Kiev, Crowne Plaza, cu presedintele lui Dinamo Bucuresti, Nicolae Badea.

INCURAJARI. "Presedintele clubului Dinamo Bucuresti mi-a spus sa facem orice, numai sa batem pe Steaua. La noi, in Ucraina, nu avem asemenea stari de spirit. Eu sunt fan al lui Sahtior Donetk in meciurile din competitiile internationale", a declarat boss-ul adversarei de aseara a "ros-albastrilor". Surkis a lasat de inteles ca, in cazul in care Dinamo nu va obtine victoria, antrenorul Anatoli Demianenko si unii dintre jucatori ar putea fi dati afara. "Increderea acordata are si ea o limita. Vreau ca prin rezultatul din jocul cu Steaua sa se prelungeasca acest credit. Sper ca echipa isi va onora blazonul. Vreau sa vad un joc de calitate." In partida desfasurata aseara in Ghencea, Igor Surkis l-a avut alaturi pe fratele sau, Grigori, presedintele federatiei ucrainene si cel mai influent personaj din fotbalul ex-sovietic. Grigori Surkis a sosit ieri la pranz in Bucuresti, la bordul unui avion particular, fiind asteptat de fratele sau pe Aeroportul "Aurel Vlaicu".

COMPLIMENTE. Daca antrenorul Anatoli Demianenko si mijlocasul Florin Cernat l-au "intepat" pe antrenorul de la Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, presedintele Igor Surkis l-a complimentat pe tehnicianul roman. "Ahmetov a declarat ca noi facem toate eforturile pentru a-l indeparta pe Lucescu. Acum imi dau seama ca, daca ar fi trait, Lobanovski trebuia sa aiba contract pe viata. Cu siguranta, Ahmetov are incredere in Lucescu. Are sansa de a-i face un contract pe viata, dar nu pot eu sa le dau sfaturi", a spus oficialul ucrainean. La dineul oficial desfasurat ieri la restaurantul McMoni’s n-au participat cei doi patroni, Gigi Becali si Igor Surkis.

ATAC
"A spus nea Mircea ca tine cu Steaua? Este parerea dansului. Nu cred ca va fi fericit daca va castiga Dinamo Kiev in fata Stelei. Va fi suparat, pentru ca intotdeauna isi doreste ca Dinamo Kiev sa nu castige. Este impotriva noastra, nu stiu de ce. Dar se pare ca motivele lui sunt destul de rele"
Florin Cernat
jucator Dinamo Kiev

REPLICA
"Este o inventie. Nu am mai fost la hotelul domnului Copos de foarte mult timp. De altfel, pe domnul Surkis nici nu il cunosc. Cum sa imi permit asa ceva? In aceasta seara (n.r. - aseara) sunt stelist. E posibil ca domnul Surkis sa se fi intalnit cu Giovani Becali si sa nu fi stiut ca dansul nu mai face parte din organigrama clubului Dinamo"
Nicolae Badea
presedinte FC Dinamo
ABSENTA
"Nu m-am dus la dineul oficial, fiindca m-a sunat Igor Surkis sa-mi spuna ca nu poate ajunge, pentru ca merge la aeroport sa-l astepte pe fratele sau, care va veni in Romania cu un avion particular. Surkis este un om foarte bogat si cu un caracter deosebit. I-am multumit pentru complimentele pe care mi le-a facut la sosirea in Bucuresti"
Gigi Becali
patron Steaua

NEAGA VREA INAPOI
Jucatorul echipei coreene Ilhwa Seongam Adrian Neaga (foto) le-a tinut pumnii stransi fostilor sai colegi si a declarat ca isi doreste enorm sa revina in Ghencea. "M-as intoarce oricand la Steaua. As face-o cu mare placere si, intr-o zi, sper sa mai joc in tricoul Stelei. Am avut o discutie in aceasta vara, dar nu s-a materializat nimic, din pacate. Din vara lui 2007 intra in vigoare o clauza in urma careia pot sa plec la orice echipa ce plateste suma de un milion de dolari. Oricum, in Romania as juca doar la Steaua si la FC Arges, insa echipa din Ghencea are prima optiune din punctual meu de vedere", a declarat atacantul. "Steaua a reusit sa-si formeze in ultimii ani un stil propriu de joc si a capatat multa experienta in cupele europene. A avut ghinionul sa fie in grupa cu doua dintre cele mai puternice echipe ale continentului, Real Madrid si Olympique Lyon. Colegii mei sud-coreeni si-au facut o impresie foarte buna despre fotbalul romanesc, iar Steaua nu trebuia sa piarda meciul de la Madrid, cu Real", a mai precizat Rica Neaga. El a urmarit partida de aseara pe site-ul oficial al "ros-albastrilor".
×