x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA - FC ARGES 0-0 / Contre MM - Cartu

STEAUA - FC ARGES 0-0 / Contre MM - Cartu

de Mihai Igirosanu    |    14 Mar 2006   •   00:00
STEAUA  -  FC ARGES 0-0 / Contre MM  -  Cartu

Pe langa ratarea trecerii pe primul loc si nemultumirea suporterilor stelisti, egalul de duminica seara de pe "Lia Manoliu" a declansat un conflict deschis intre managerul general al Stelei, Mihai Stoica, si antrenorul pitestenilor, Sorin Cartu.

Nervos, la cateva ore dupa incheierea meciului cu FC Arges, liderul stelist a criticat si a ironizat tactica ultradefensiva si distructiva adoptata de Cartu pe toata durata intalnirii.

ACUZE. "Ce-a facut Cartu? A reinventat fotbalul. Nici daca puneam poarta la mijlocul terenului nu cred ca atacau. Este mai greu sa marchezi gol fara sa sutezi spre poarta", si-a inceput discursul managerul general al campionilor. "Argesul nu a bagat autocarul in poarta, ci toata autobaza. Cartu a venit sa se apere. In regula, a facut antijoc, insa cu aceste trageri de timp nu am mai vazut asa ceva. Cand Oprita a tras peste poarta, Guso s-a accidentat, Daouda a faultat si imediat dupa aceea tot el s-a accidentat, la fel si atacantul Bilasco. Asa ceva nu se poate. Aceste lucruri dau fotbalul romanesc inapoi", a mai spus Mihai Stoica.

REPLICA. La auzul declaratiilor acestuia, Sorin Cartu a raspuns: "MM Stoica trebuie sa se mai nasca o data ca sa poata discuta cu mine despre fotbal. Un conducator mare nu-si analizeaza niciodata echipa prin prisma jocului adversarului, dar m-am obisnuit cu sughiturile lui Stoica. Mereu cauta scuze in prestatia adversarului cand are parte de rezultate negative. Nu este de talia mea, ca sa pot avea un dialog pertinent cu el", a incheiat antrenorul lui FC Arges.

OLAROIU: "EU SUNT CU GHINIONUL!"
Remiza cu pitestenii si criticile fanilor nu par sa-l fi ingrijorat pe antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu. "Nu m-a dezamagit nimic. Jucatorii au incercat totul in conditiile astea. Sa joci tot timpul cu 10 oameni in fata nu este usor. Eu sunt cu ghinionul, sunt ghinionist de felul meu. Nu avem sansa. Am avut coerenta in joc, dar nu si finalizarea pe care ne-o doream. Ca de obicei, ne-am aparat, dar n-am reusit sa marcam pe contraatac, asa cum facem de obicei", a spus acesta. La randul sau, tehnicianul Argesului, Sorin Cartu, a declarat: "Steaua e cea mai buna din Romania, iar pe mine nu m-a interesat sa o bat, ci doar sa fiu egala lui Betis".

BETIS
Adversara de joi seara a Stelei, Betis Sevilla, n-a reusit sa depaseasca momentul de criza prin care trece. In ultima etapa de campionat, andaluzii au remizat pe propriu teren, 1-1, cu una dintre contracandidatele pentru evitarea retrogradarii, Malaga. Golul gazdelor a fost marcat de stoperul Rivas (’20). Iata echipa folosita de antrenorul Lorenzo Serra Ferrer: Contreras - Melli, Juanito, Rivas, L. Fernandez - Joaquin, Rivera, Capi (’43 Arzu), Tardelli (’67 Xisco) - Edu, Dani (’67 Robert). Mijlocasul Capi s-a accidentat, dar el era oricum suspendat pentru meciul cu Steaua. "Urmeaza o partida extrem de importanta, cu Steaua Bucuresti, si trebuie sa ne calificam in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Echipa mea sufera din cauza numeroaselor indisponibilitati, survenite ca urmare a alternantei meciurilor din campionat si cupe europene, dar nu vom renunta la nimic", a declarat tehnicianul lui Betis.

INVITATI
Demis zilele trecute de la echipa saudita Al Ittihad, fostul selectioner Anghel Iordanescu a fost invitat de finantatorul Stelei, Gigi Becali, sa insoteasca echipa din Ghencea la Sevilla, pentru meciul-retur cu Betis. De retinut ca Iordanescu si Becali se aflasera in conflict in urma ce ceva timp. In finala Cupei Campionilor Europeni, la 7 mai 1986, la Sevilla, "Generalul" era antrenorul secund al lui Emeric Ienei, jucand insa in ultima parte a meciului, De altfel, si Ienei a fost invitat de Gigi Becali in orasul uriasei performante obtinute de ros-albastri. Aflat acasa, la Oradea, Ienei nu se hotarase pana ieri daca accepta invitatia. Delegatia campioanei va pleca spre Spania in cursul diminetii de maine.
×
Subiecte în articol: sport cartu