x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC UNIREA/Îşi salvează sezonul?

STEAUA – FC UNIREA/Îşi salvează sezonul?

de Mihai Igirosanu    |    01 Dec 2008   •   00:00
STEAUA – FC UNIREA/Îşi salvează sezonul?

Sezonul intern se va încheia în această seară cu meciul din Ghencea, acolo unde senzaţia anului, Unirea, are nevoie de cel puţin o remiză pentru a încheia turul Ligii 1 pe primul loc.



Antrenorul roş-albaştrilor, Dorinel Munteanu, speră foarte mult de la confruntarea cu ialomiţenii. "Jucăm împotriva liderului, un lider care îşi merită poziţia în clasament, echipă pe care o respectăm, dar împotriva căreia vrem să câştigăm. Ne dorim foarte mult acest lucru. Mă bazez pe determinarea şi dorinţa de victorie a jucătorilor. Vrem să terminăm acest an cu o victorie în campionat, dar pentru asta vreau să văd la echipa mea determinare şi dorinţă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru partida cu Fiorentina, din UEFA Champions League. Avem nevoie de o calificare în primăvara europeană. După meciul cu Bayern l-am pierdut şi pe Golanski. Nici Szekely nu joacă, deci nu mă voi putea baza pe cei doi. Este o problemă foarte mare pentru noi postul de fundaş lateral", a declarat "Munti".

SUPORTERI DIN GROAPĂ
Partida din Ghencea va fi urmărită cu sufletul la gură şi de dinamovişti. "Unirea n-ar merita să piardă în Ghencea, merită să fie pe primul loc, a fost cea mai bună echipă din tur", a declarat antrenorul "câinilor", Mircea Rednic.


Dorinel ştia de Rădoi

Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, a dezvăluit că era la curent cu dorinţa căpitanului Mirel Rădoi de a prinde cât mai repede un contract în străinătate. "Ştiam mai de mult că Rădoi vrea să plece. Probabil consideră că şi-a făcut treaba aici, dar mai întâi să ne ajute să câştigăm cele două meciuri, cu Urziceni şi cu Fiorentina". Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a anunţat, în urma unei întâlniri cu câţiva lideri ai suporterilor, că atmosfera din Ghencea va fi una calmă. "Am avut discuţii cu reprezentantul clubului în relaţia cu suporterii şi cu liderii de galerie. Nu vor veni să facă scandal nici cu torţe, nici cu mesaje obscene", a spus Argăseală.


"Bursucul" fără victorie

Tehnicianul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, nu a obţinut până acum nici o victorie pe terenul Stelei de când este antrenor în Liga 1. "Bursucul" a reuşit o singură remiză în patru meciuri, scor 3-3, în sezonul 2003-2004, pe vremea când antrena Rapidul. Dan Petrescu a înregistrat apoi trei înfrângeri pe terenul roş-albaştrilor, două cu Unirea Urziceni (0-3 şi 0-1) şi una cu Sportul Studenţesc (0-3), echipa sa nereuşind să înscrie nici măcar un gol. Cel mai aproape a fost în sezonul trecut, când Unirea a pierdut pe un gol contestat.

×
Subiecte în articol: sport