x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua / Obiectiv: victoria!

Steaua / Obiectiv: victoria!

de Ionut Paduraru    |    10 Feb 2006   •   00:00
Steaua / Obiectiv: victoria!

Stelistii au plecat ieri in Olanda, cu sase zile inaintea meciului cu Heerenveen, antrenorul Cosmin Olaroiu declarand ca obiectivul echipei este victoria.

Oficialii gruparii din Ghencea au luat decizia devansarii plecarii din cauza timpului foarte rece, care impiedica o pregatire corespunzatoare in tara. Astfel, stelistii se vor antrena la Mierlo pana marti, cand vor face deplasarea la Heerenveen. Din delegatie nu au facut parte juniorii Enescu si Ochirosii, portarul Toma si Dinita, care va fi transferat la Jiul Petrosani. Partida Heerenveen - Steaua va avea loc la 15 februarie, de la ora 20:15, pe Stadionul Abe Lenstra, returul fiind programat la 23 februarie, de la ora 19:00, pe Stadionul National.

VALOARE. La plecare, antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat ca obiectivul echipei sale in meciul din Olanda este victoria. "Mergem sa castigam, dar ca sa castigam trebuie sa inscriem gol sau goluri. Asta este ideea cu care plecam la drum. Pentru noi este important sa luam o optiune de calificare inca din prima mansa. Suntem dezavantajati ca nu am inceput inca sezonul oficial, iar ei sunt in plin campionat, au un alt tonus, un alt ritm de joc. Sper ca meciurile disputate in Cipru cu adversari foarte puternici sa ne ajute, iar valoarea superioara a echipei noastre sa compenseze diferenta de jocuri in picioare", a spus Olaroiu. Delegatia Stelei este condusa de managerul general Mihai Stoica.

RUSINE
"Sper ca lucrarile de la Stadionul National sa fie terminate in timp util pentru meciul-retur. Sunt probleme organizatorice care ma depasesc, dar cred ca nu se pune problema sa ajungem in situatia sa nu putem gazdui meciul. Cred ca ar fi cea mai mare rusine care s-ar putea intampla"
Cosmin Olaroiu - antrenor Steaua

SFATURI DE LA OLAROIU
Olaroiu a recunoscut ieri ca s-a ajutat in pregatirea meciului cu Heerenveen de sfaturile fostului antrenor dinamovist Ioan Andone, care a si jucat timp de doua sezoane pentru gruparea olandeza. "Am discutat mult cu Andone, o sa mai vorbesc cu el zilele acestea. Mi-a dat materialele pe care le-a avut inainte de meciul Dinamo - Heerenveen de la Bucuresti. Foarte bune, foarte folositoare", a spus Olaroiu. Dinamo si Heerenveen s-au intalnit anul trecut, in prima etapa a grupelor Cupei UEFA, scorul fiind egal, 0-0, dar Olaroiu spune ca lucrurile stau acum altfel: "In primul rand, meciul se va disputa in Olanda, iar lotul lui Heerenveen este altul acum. Huntelaar a marcat 17 goluri pentru ei, era un jucator important, foarte abil. In ceea ce-l priveste pe Samaras, el a jucat mai putin. Titular de baza era Nilsson, care este intr-o forma foarte buna, marcand patru goluri in ultimele meciuri."

ADVERSAR
In etapa a 23-a a campionatului Olandei, Heerenveen a remizat miercuri seara cu Heracles, 1-1 in deplasare, golul viitoarei adversare a Stelei fiind inscris de Lasse Nilsson (’45). Antrenorul Gertjan Verbeek a folosit formula: Vandenbussche - Seip, Hansson, Breuer, J. Drost - Bosvelt (’79 Derveld), Kissi, Pranjici - Yildirim (’72 Norregaard), Bruggink (’46 Mark de Vries), Nilsson. Heerenveen va mai juca un meci in campionat, sambata, pe teren propriu, cu Vitesse.
×
Subiecte în articol: sport olăroiu heerenveen