x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / Pace cu Craciunescu

STEAUA / Pace cu Craciunescu

de Vicentiu Neagoe    |    Ionut Paduraru    |    07 Oct 2005   •   00:00
STEAUA / Pace cu Craciunescu

Conflictul izbucnit intre patronul Gigi Becali si Ion Craciunescu s-a stins miercuri seara, dupa ce presedintele CCA a promis ca la meciurile Stelei cu Rapid si cu Dinamo vor fi aduse brigazi din strainatate.

In direct la emisiunea tv Fanatik, Becali i-a cerut sefului CCA, Ion Craciunescu, ca meciurile cu Dinamo si Rapid sa fie conduse de arbitri din strainatate, deoarece considera ca aceia din tara avantajeaza gruparea din Soseaua Stefan cel Mare.

FONDURI. Craciunescu a spus ca este de acord cu aceasta doleanta, dar ca forul pe care il conduce nu dispune de fondurile necesare. "Arbitrii romani au facut impresie foarte buna in afara tarii, la fel si arbitrii straini veniti in Romania, in cadrul acelui schimb de experienta cu UEFA. Aceste schimburi pot continua, cu conditia impusa de UEFA ca noi sa platim cheltuielile de transport. Dar CCA nu are bani pentru asa ceva", a spus fostul arbitru international. In replica, Gigi Becali s-a oferit sa sustina cheltuielile necesare aducerii unor cavaleri ai fluierului din alta tara. "Platesc tot, si 20.000 de dolari, daca e nevoie. Platesc transportul, numai sa am arbitri straini cu Dinamo si cu Rapid. Acolo se joaca campionatul. In rest, Dinamo si Rapid sa faca ce vor ele", a spus patronul gruparii din Ghencea.

CONSENS. Dupa ce Craciunescu a promis ca va trimite la UEFA o adresa in care va solicita delegarea unor arbitri straini si va comunica si cheltuielile de transport, tonul patronului stelist a devenit mult mai impaciuitor: "Ioane, tu poate nu ai nici o vina, dar totul este facut ca Dinamo sa castige campionatul. Imi dau cuvantul de onoare ca platesc tot, dar vreau arbitri straini cu Dinamo si cu Rapid", a repetat Becali. Cei doi au incheiat discutia televizata pe un ton amical. "Am incredere si il stimez pe domnul Craciunescu, pentru ca nu stiu daca el este de vina pentru ceea ce ni se intampla", a spus Becali. "Gigi, stii ca noi avem o relatie foarte buna de prietenie", a venit si raspunsul lui Craciunescu.

SESIZARE
Desi cei doi s-au impacat, Comisia de Disciplina a FRF urmeaza sa dea curs reclamatiei depuse de Craciunescu impotriva patronului stelist dupa declaratiile acestuia la meciul cu FCM Bacau. Nemultumit de prestatia centralului Marius Martis, Gigi Becali a afirmat dupa meci ca seful CCA trebuie dat afara, deoarece tolereaza "arbitraje smechere" si ca "face magarii pentru Dinamo". Mai mult, Gigi Becali l-a numit pe Craciunescu drept "sclav".

LENS
Adversara Stelei in grupa C a Cupei UEFA, RC Lens, a terminat la egalitate, scor 3-3, partida amicala disputata, la Nyon, in compania echipei elvetiene de liga secunda Sion. Partida s-a disputat cu ocazia centenarului formatiei elvetiene. Pentru Lens au marcat Leroy, Lacourt si Ahoueya (autogol). Antrenorul francezilor, Francis Gillot, a folosit urmatorii jucatori: Chabbert - Barul, Zayatte, Hilton (’46 Furtado), Gillet, Lachor - Leroy, Carriere (’39 Kouadio), Lacourt - Khiter (’46 Thomert), Cousin (’46 Jussie). Steaua va intalni pe Lens, la 20 octombrie, la Bucuresti.
×
Subiecte în articol: sport dinamo becali craciunescu