x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Prima victorie

Steaua - Prima victorie

de Mihai Igirosanu    |    01 Iul 2006   •   00:00
Steaua - Prima victorie

In primul meci amical inaintea noului sezon, care s-a disputat in Austria, la Kaprun, campioana Romaniei a invins ieri campioana Ciprului, Apollon Limassol, cu 2-1.

Golurile Stelei au fost reusite de Victoras Iacob (’57) si Daniel Oprita (’63), ultimul punctand printr-un sut de senzatie de la marginea careului de 16 metri. Cipriotii au redus din diferenta in minutul 77, prin polonezul Lukas Sosin. La echipa din Insula Afroditei a evoluat titular si mijlocasul roman Bogdan Andone.

IMPROVIZATII. Deoarece noul fundas dreapta, israelianul Klemi Saban, se va alatura lotului abia in cantonamentul din Olanda, de la Mierlo, antrenorul Cosmin Olaroiu a fost nevoit sa inceapa meciul cu Banel Nicolita pe acest post. Astfel, "11-le" de start al Stelei a aratat astfel: Carlos - Nicolita, Goian, Ghionea, Nesu - Paraschiv, Radoi, Bostina - Dica, V. Iacob, V. Badea. Dupa pauza, antrenorul Cosmin Olaroiu a schimbat formula, incepand cu Cernea - D. Balan, Panait, Ghionea, P. Marin - Drida, Lovin, Cristocea, Nicolita - Oprita, Iacob.

DOMINARE. Ros-albastrii au controlat ostilitatile, trecandu-si in cont importante ocazii de gol. Acestea au aparut mai ales in prima repriza, cand Olaroiu a utilizat o formula foarte apropiata de cea standard. La Steaua au debutat in partida cu Apollon si cele trei noi achizitii, fundasul Bogdan Panait, mijlocasul Adrian Drida si atacantul Valentin Badea, insa doar acesta din urma a fost utilizat ca titular.

S-AU GRABIT LA TV
Initial, meciul Steaua - Apollon Limassol a fost programat sa inceapa ieri la ora 18:00, insa la cererea jucatorilor primul fluier a fost devansat pentru ora 15:30. Fotbalistii ros-albastrilor au facut acest demers pentru a putea urmari primul sfert de finala al Campionatului Mondial, Germania - Argentina. In alta ordine de idei, partida de ieri ar putea sa fie una dintre ultimele pentru fundasul Mihaita Nesu. El ar putea fi transfera la echipa ucraineana Dniepr Dnepropetrovsk, unde este dorit de fostul antrenor al Stelei, Oleg Protasov. Desi managerul general Mihai Stoica a negat oferta, se pare ca ros-albastrii cauta deja un inlocuitor.
×
Subiecte în articol: sport