x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Returul cu Valerenga se joaca in provincie

Steaua - Returul cu Valerenga se joaca in provincie

de Ionut Paduraru    |    10 Sep 2005   •   00:00
Steaua - Returul cu Valerenga se joaca in provincie

UEFA a decis ieri sa suspende terenul Stelei pentru o etapa. Asa, campioana va juca returul cu Valerenga, din turul 1 al Cupei UEFA, la 250 km de Bucuresti.

Comisia de Apel a UEFA a decis ieri ca terenul din Ghencea sa fie suspendat pentru un meci din cupele europene, pentru asa-zisele manifestari rasiste ale suporterilor.

Dupa meciul retur cu Shelbourne, din preliminariile Ligii Campionilor, Steaua fusese amendata de Comisia de Disciplina a UEFA cu 16.500 de euro, in urma raportului intocmit de observatorul partidei, care a sesizat scandari rasiste ale suporterilor. Hotararea a fost apelata de partea romana, dar in acelasi timp UEFA s-a autosesizat, cerand rejudecarea cazului si marirea pedepsei. Astfel, Comisia de Apel a UEFA a judecat ieri memoriul forului european, nu pe cel al Stelei. Decizia finala a fost ca urmatorul meci de pe teren propriu al elevilor lui Oleg Protasov din cupele europene, cel cu Valerenga, sa se dispute intr-un oras situat la cel putin 250 de kilometri de Bucuresti, iar Steaua sa plateasca si o amenda de 30.000 de franci elvetieni, aproape 20.000 de euro.

REACTIE. De la Geneva, presedintele executiv Mihai Stoica s-a declarat uimit de hotararea UEFA. "Decizia este foarte drastica si este mai bine sa nu fac nici un comentariu. Indiferent de locul unde se va disputa partida, abonatii nostri vor avea acces gratuit la meci." Pentru orasul ce va gazdui meciul retur cu Valerenga, din primul tur al Cupei UEFA, oficialii stelisti au luat in calcul doua variante: Bacau si Constanta.

CONTINUA PROCESUL CU CNCD
Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in procesul pe care acest for il are cu FC Steaua, gruparea din Ghencea a decis sa faca recurs. Conform avocatilor clubului, hotararea emisa de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care FC Steaua era amendata, nu are obiect, deoarece procesele-verbale de contraventie emise au fost anulate de Judecatoria Sectorului 6 in luna iunie a acestui an. In aceste conditii, recursul procesului dintre cele doua parti va fi arbitrat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

×
Subiecte în articol: sport