x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Rosenborg / Acum ori niciodata

Steaua - Rosenborg / Acum ori niciodata

de Sorin Anghel    |    Mihai Igirosanu    |    10 Aug 2005   •   00:00
Steaua  -  Rosenborg / Acum ori niciodata

Diseara, de la ora 21:00, echipa lui Protasov poate profita de descendentul moral al adversarilor pentru a-si asigura un rezultat incurajator in perspectiva meciului-retur.

In aceasta seara, de la ora 21:00, Steaua va incerca sa obtina un rezultat bun pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor. Contra unei echipe Rosenborg in deriva, campionii au o mare sansa de a reveni in elita fotbalului european. Partida va fi transmisa in direct de TVR 1.

Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, se confrunta cu probleme de efectiv inaintea bataliei din aceasta seara, in special in compartimentul ofensiv. Conform ultimelor informatii, cuplul de atac va fi Victoras Iacob - Andrei Cristea.

AGLOMERATIE. Norvegienii au sosit ieri in Romania cu o cursa charter si au aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda". Plina de oameni in asteptarea rudelor care se intorceau din Spania si din Italia, sala de asteptare a aerogarii a reprezentat un adevarat obstacol pentru nordici, care si-au facut cu greu loc prin multime. "Blonzii astia joaca cu Steaua?", se intrebau intre ei romanii ce habar nu aveau care este numele echipei ce se va duela cu gruparea din Ghencea pentru un loc in Liga Campionilor. "Este ultima noastra sansa pentru a putea salva acest sezon. Putem schimba fata unui sezon negru printr-o calificare in Liga Campionilor. Stim ca vom da peste o echipa valoroasa, care anul trecut a eliminat Valencia. Pentru noi nu conteaza absentele romanilor. Jocul este unul foarte important si trebuie sa ne concentram", a declarat fundasul Vidar Riseth. Norvegianul a precizat ca pentru echipa nu reprezinta nici un impediment faptul ca antrenorul Per Mathias Hoegmo a pregatit nationala feminina a tarii fiordurilor.

ABSENTE. Dica si Dinita au fost suspendati trei si respectiv o etapa de UEFA dupa eliminarile din partida-retur cu Shelbourne, iar Oprita si Petre Marin nu sunt suficient refacuti pentru a face fata unui meci intreg. "Este meciul sezonului pentru noi. Il consider mai important decat confruntarile cu Valencia si cu Villarreal de anul trecut, din Cupa UEFA", spunea mijlocasul Sorin Paraschiv. Jucatorii sunt constienti ca pot profita de o conjunctura favorabila pentru a ajunge acolo unde, an de an, campioana Romaniei viseaza sa ajunga.

CUMPATAT. Protasov adopta varianta unui optimism rezervat atunci cand se refera la meciul de diseara: "Vom da peste o formatie suficient de buna, dar nu foarte puternica. Rosenborg are multi jucatori, daca nu chiar toti, cu multa experienta in Europa si mai ales in Liga Campionilor. Noi avem fotbalisti tineri, aflati pentru prima data in fata unui asemenea meci cu miza. Asta este diferenta. Noi incercam sa ajungem in grupe, ei sunt acolo de 9 ani".

ANALIZA
"Avem o sansa buna, pentru ca norvegienii au probleme cu moralul, dupa ce nu au mai reusit sa castige de mult in campionat. Schimbarea antrenorului nu ne avantajeaza si nici faptul ca ei se concentreaza acum numai pe meciurile din cupele europene. Pentru noi este un meci foarte important si avem nevoie de suportul publicului" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

DORINTA
"Chiar daca am putin timp la dispozitie pentru a pregati aceasta dubla mansa cu Steaua, cred ca ne vom califica. Echipa e bine motivata si asteptam sa incheiem la Bucuresti perioada nefasta prin care trecem in campionatul intern. Nu conteaza ca am fost antrenor la fete. Tactica la fotbal este aceiasi" - Per Mathias Hoegmo, antrenor Rosenborg

ASTEPTARE
Pentru Per Mathias Hoegmo, meciul din aceasta seara va fi primul pe banca lui Rosenborg. La sosirea in Romania, tehnicianul a iesit ultimul din vama, lasandu-se indelung asteptat de catre jucatorii sai. Hoegmo a refuzat sa discute cu presa. Chiar daca meciul este unul foarte important, Clubul Steaua a decis sa comercializeze bilete chiar si astazi, lucru destul de rar in cazul partidelor cu miza mare. Casele de bilete de la poarta stadionului vor fi deschise in aceasta dimineata, de la ora 10:00 pana la ora jocului, in limita stocului disponibil.

TURUL 3 PRELIMINAR
Meciurile de azi
  • 19:30 Malmo FF (Suedia) - FC Thun (Elvetia)
  • 20:00 Brondby IF (Danemarca) - Ajax Amstardam (Olanda)
  • 21:00 Artmedia (Slovacia) - Partizan Belgrad (Serbia)
  • 21:00 Sahtior Donetk (Ucraina) - Inter Milano (Italia)
  • 21:00 Steaua (Romania) - Rosenborg (Norvegia)
  • 21:30 Anderlecht (Belgia) - Slavia Praga (Cehia)
  • 21:45 FC Basel (Elvetia) - Werder Bremen (Germania)
  • 21:45 TSKA Sofia (Bulgaria) - Liverpool (Anglia)
  • 21:45 Rapid Viena (Austria) - Lokomotiv Moscova (Rusia)
  • 23:15 Sporting Lisabona (Portugalia) - Udinese (Italia)

    Primele 6 partide s-au disputat aseara.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua rosenborg