x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Steaua trebuie sa fie foarte atenta"

"Steaua trebuie sa fie foarte atenta"

05 Aug 2004   •   00:00
"Steaua trebuie sa fie foarte atenta"

Fundasul Universitatii Craiova, Milan Jovanovici, a evoluat inainte de a se transfera in Romania la FC Zeleznik Belgrad, viitoarea adversara a Stelei din turul doi preliminar al Cupei UEFA.

Sarbul spune ca sansele de calificare sunt impartite in mod egal, dar romanii se pot impune daca joaca in viteza, profitand de lipsa de mobilitate a fundasilor lui Zeleznik.
SORIN ANGHEL

  • Jurnalul National: Milan, ce fel de echipa este Zeleznik Belgrad?

    Milan Jovanovici: Buna, chiar foarte buna. Daca sunt lasati sa-si desfasoare jocul sunt de neoprit.

  • Cat timp ai jucat la ei?

    Un an, dupa care inca o jumatate de an am evoluat la echipa satelit cu care am promovat in prima liga.

  • In ce sistem joaca?

    Ei joaca la fel ca Steaua, in 4-4-2. Sunt o echipa foarte unita. Nu prea au vedete, dar la ei conteaza foarte mult unitatea grupului. Au un antrenor excelent, care pregateste fiecare joc foarte bine. Steaua trebuie sa fie foarte atenta. Zeleznik se bazeaza foarte mult pe conditia fizica a jucatorilor.

  • Care este cel mai periculos jucator al lor?

    Au un atacant foarte periculos, pe Djurascovici. Cand jucam eu la Zeleznik era cel mai bun varf din tara.

  • Pe cine vezi favorita dintre cele doua echipe?

    Ambele echipe sunt foarte bune. Imi este greu sa spun cine se va califica mai departe.

  • Cum poate Steaua sa ii surprinda pe sarbi?

    Daca joaca in viteza de la mijloc in sus, stelistii pot sa transeze meciul in favoarea lor. Fundasii lui Zeleznik sunt foarte lenti, iar daca Steaua joaca cu pase rapide va putea pune probleme mari sarbilor.

  • Ai jucat contra Stelei. Ce parere ti-a facut?

    Este o echipa care joaca foarte bine la mijlocul terenului, care stie sa-si supuna adversarul unei presiuni continue. Steaua conserva foarte bine jocul, jucatorii stiu sa tina de minge. Cred ca vor avea un cuvant greu de spus. Imi place ca joaca foarte mult pe atac.

  • Cine ti-ai dori sa se califice dintre Steaua si Zeleznik?

    Nu ma intereseaza. Eu am jucat la Zeleznik, dar acum nu mai sunt acolo. Nu ma intereseaza ce se intampla. Pentru mine, in clipa de fata nu conteaza decat Craiova.

  • Tot in Cupa UEFA, Partizan Belgrad va juca cu Otelul Galati.

    Ii omoara Partizan. Eu cred ca Otelul nu are nici o sansa de calificare.

  • Care este diferenta dintre fotbalul sarb si cel romanesc?

    In tara mea erau fotbalisti mai bine pregatiti fizic. Acolo se punea foarte mult accent pe acest lucru. Dar mie imi place mai mult ce este in Romania.

  • Poate Universitatea sa se bata la titlu anul acesta?

    Eu asa vreau. Am venit la Craiova ca sa castigam tot. Eu sunt dintr-un popor luptator, care nu accepta infrangerea. Eu voi lupta in fiecare meci pentru suporterii de la Craiova.

    SPONSORI

    Conducerea Universitatii Craiova si antrenorul Mircea Rednic au reusit atragerea a trei noi sponsori pentru echipa de fotbal. Astfel, locul celor de la SIF Oltenia, care era principalul sponsor al oltenilor in perioada presedintiei lui Dinel Staicu, va fi luat de ALRO Slatina, societate care va contribui cu 500.000 de dolari pe an la bugetul clubului. De asemenea, prin intermediul lui Mircea Rednic au fost finalizate discutiile cu La Dorna si Lukoil, cu reprezentantii carora, Jean Valvis si, respectiv Constantin Tampiza, "Puriul" se afla in relatii foarte bune de amicitie. Cele doua firme vor oferi impreuna 300.000 de dolari, iar numele lor vor aparea pe manecile tricourilor Universitatii. Noul sponsor principal, ALRO Slatina, isi va regasi sigla si denumirea pe pieptul echipamentului "Stiintei", acolo unde pana etapa trecuta se afla SIF Oltenia. (Mario Morcov)

    NEGOCIERI PENTRU ZYIATI

    Desi pe adresa clubului Rapid a sosit o oferta tentanta de la Maccabi Tel Aviv, in valoare de 150.000 de dolari, situatia mijlocasului Nourredine Zyiati este inca nelamurita, discutiile cu israelienii intrand in impas. Aseara, antrenorul Universitatii Craiova, Mircea Rednic, s-a deplasat in Bucuresti pentru a purta o noua runda de negocieri cu conducerea giulestenilor in privinta achizitionarii lui Zyiati. Oltenii i-au propus marocanului un salariu anual de 80.000 de dolari si "feroviarilor" 100.000 de dolari pentru tranzactie. Cum perioada oficiala de transferari pentru Divizia A s-a incheiat, singura modalitate prin care Zyiati ar putea fi legitimat la "Stiinta" este aceea de a fi declarat jucator liber de contract. (Mario Morcov)

    PUBLIC

    Primul meci din dubla confruntare dintre Steaua si Zeleznik se va disputa la Belgrad. Partida va fi gazduita de stadionul lui Partizan Belgrad pentru ca adversara stelistilor nu dispune de un stadion care sa intruneasca normele UEFA. "Publicul din Serbia nu este chiar asa de vulcanic precum cel de la Craiova. Chiar daca nu vor juca pe stadionul lor, tot cred ca vor fi 30.000 de oameni la meci. Intre Zeleznik si Partizan Belgrad nu exista o rivalitate prea mare. In Serbia, batalia se da intre Partizan si Steaua Rosie. Acolo sunt cele mai mari ambitii. Dar nici Steaua nu cred ca este o echipa care sa se sperie de public. Mi-a placut de ei cum au jucat in meciul cu noi", a declarat Milan Jovanovici, care a spus ca mutarea meciului a fost facuta si pentru ca cererea de bilete este foarte mare.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua zeleznik joaca