x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA-URZICENI 1-0 / Li s-a întors norocul!

STEAUA-URZICENI 1-0 / Li s-a întors norocul!

de Mihai Igirosanu    |    02 Dec 2008   •   00:00
STEAUA-URZICENI 1-0 / Li s-a întors norocul!

După 13 meciuri fără victorie, trupa lui Dorinel Munteanu a câştigat tocmai când puţini se mai aşteptau, pe final de meci şi în inferioritate numerică, semn că tot ghinionul de până acum s-a transformat în şansă.



A fost presiune mare pe ambele echipe înainte de start. Pe de-o parte, la Steaua, seria neagră, unică în istorie, îi bântuia pe elevii lui Dorinel Munteanu, în timp ce ialomiţenii erau bănuiţi de noncombat. "Cine spune aşa ceva probabil că a pus sau încă mai pune în aplicare ceea ce gândeşte", a parat preşedintele Mihai Stoica. "Trebuie să câştigăm atât cu Unirea, cât şi în Ligă, cu Fiorentina, pentru a salva acest sezon", a spus şi omologul lui MM din Ghencea, Valeriu Argăseală. Ceaţa nu a pus stăpânire doar pe Capitală, ci şi pe jocul celor două echipe. Au fost mulţi nervi, îmbrânceli, proteste la adresa arbitrului Istvan Kovacs şi multe avertismente.

Tot Kapetanos

Pe finalul primei părţi Steaua a avut două zvâcniri, cu Rădoi la pupitru, însă tabela a rămas nemişcată. Imediat după reluare, Urziceniul a fost aproape să dea lovitura, însă Iulian Apostol, după o pasă excelentă a lui Onofraş, a reuşit incredibila performanţă de a sălta mingea peste poarta goală, central, de la mai puţin de un metru (’48)! Dorinel s-a speriat şi a preferat un jucător de creaţie şi altul de viteză, Andrei Ionescu şi Semedo, în locul lui Lovin şi al inutilului Bogdan Stancu. A răspuns şi Dan Petrescu, Mara în locul lui Todoran, dar jocul şi-a păstrat nota. Steaua a forţat totuşi, a avut câteva ocazii clare, însă, pe un contraatac, Mara a fost faultat în postură de ultim apărător de Petre Marin, care a fost eliminat. Numai că ghinionul din ultimul timp al roş-albaştrilor s-a transformat într-o mare şansă, când, cu puţin înaintea prelungirilor, un şut al lui Ovidiu Petre a fost deviat în plasă de Kapetanos (’90). Iar atacantul grec s-a dovedit încă o dată omul decisiv al finalurilor de meci. În schimb, Dinamo va ierna pe prima poziţie.

A marcat: Kapetanos (’90)
Stadion: "Steaua"
Spectatori: 8.000
Eliminat: P. Marin (’80)
Arbitri: I. Kovacs – Cr. Nica, I. Onicaş

Echipele
Steaua: Zapata – M. Rădoi, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Nicoliţă, Lovin (’53 A. Ionescu), Ov. Petre, D. Moreno – B. Stancu (’51 Semedo), Kapetanos (’90+2). Antrenor: Dorinel Munteanu

Urziceni: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz, Mehmedovici, Bordeanu – R. Gomez (’74 S. Frunză), I. Apostol, Pădureţu (’90+1 Dănălache), Todoran (’63 Mara) – Onofraş, Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

"Dedicaţii" pentru Gigi
Suporterii Stelei şi-au pus planul în aplicare doar pe jumătate. Nu au intrat cu torţe ori cu bannere "anti Gigi Becali", aşa cum gândiseră, controlul fiind foarte sever, în schimb nu au contenit să-l conteste verbal pe patronul roş-albaştrilor pe întreaga durată a partidei. "Pleacă din Ghencea/ Becali pleacă din Ghencea" a fost scandarea preferată a majorităţii celor aproximativ 10.000 de fani. De data aceasta, firma lui Cătălin Zmărăndescu nu a mai intervenit în forţă.

"Am avut mare noroc la ratarea uriaşă a Urziceniului, însă băieţii au arătat atitudine, mai ales că jucam cu un om mai puţin. Sunt foarte bucuros pentru această victorie, prima de când am venit în Ghencea"
Dorinel Munteanu  /  antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport