x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Vine Protasov

Steaua - Vine Protasov

de Mihai Igirosanu    |    18 Iun 2005   •   00:00
Steaua - Vine Protasov

Din sezonul viitor, campioana Romaniei va fi antrenata de Oleg Protasov pentru un salariu anual de 270.000 de euro.

Tratativele derulate ieri, in capitala Greciei, intre presedintele executiv al ros-albastrilor, Mihai Stoica, antrenorul Oleg Protasov si managerul cipriot al acestuia s-au incheiat cu un acord. Fostul mare jucator al URSS-ului e noul antrenor al Stelei.

Ieri, in jurul orei 13:00, intr-o vila din cartierul Kifisia, unul dintre cele mai luxoase ale Atenei, Oleg Protasov, managerul sau, cipriotul Andreas Michaelides, si presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, s-au asezat la negocieri.

TRATATIVE. Dupa circa doua ore si jumatate de discutii, cei trei au ajuns la o intelegere. Oleg Protasov a semnat un contract pe doi ani cu Steaua, urmand a primi de la patronul Gigi Becali un salariu de aproximativ 270.000 de euro.

De asemenea, tehnicianul ucrainean a fost de acord si cu obiectivele pentru sezonul urmator, care i-au fost transmise de Mihai Stoica. El va trebui sa castige campionatul, Cupa Romaniei, dar sa si califice Steaua in grupele Ligii Campionilor. Conform celor discutate ieri in capitala Greciei, Protasov si impresarul sau vor sosi, cel mai probabil marti, in Bucuresti, urmand a fi prezentat presei si jucatorilor la sediul FC Steaua, de la Hotelul Marriott.

PRIETENIE. Varianta Protasov nu este una intamplatoare pentru Steaua. Intre presedintele executiv, Mihai Stoica, si Andreas Michaelides exista o veche relatie de prietenie, iar managerul cipriot este cel care l-a adus pe antrenorul ucrainean la AEL Limassol, dupa ce fusese demis de la Olympiakos Pireu.

Imediat dupa incheierea negocierilor, Protasov n-a dorit sa ofere nici o declaratie, mentionand ca o va face marti, in Romania. El va aduce in Ghencea un secund sau un asistent, iar prima mutare in privinta lotului o reprezinta rechemarea portarului bielorus Vasili Hamutovski, dat afara de Walter Zenga.

DUMITRIU, DAT AFARA
In timp ce presedintele exe-cutiv Mihai Stoica discuta cu Oleg Protasov si cu managerul acestuia la Atena, antrenorul Stelei din ultimele trei etape, Titi Dumitriu, era dat afara. Surse apropiate ros-albastrilor sustin ca alungarea tehnicianului sub comanda caruia Steaua s-a incununat campioana a fost chiar opera presedintelui Stoica. Din cate se pare, doua au fost motivele pentru care Dumitriu a fost alungat din Ghencea: o disputa pe care cei doi au avut-o pe tema primei pe care antrenorul trebuia sa o primeasca pentru cucerirea titlului si nemultumirea presedintelui vizavi de atacul pe care Dumitriu l-a lansat zilele trecute in directia lui Walter Zenga.

×
Subiecte în articol: sport steaua protasov