x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stejarii merg în recalificări

Stejarii merg în recalificări

de Vlad Ionescu    |    22 Mar 2010   •   00:00
Stejarii merg în recalificări
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Reprezentativa României a învins, în de­pla­sa­re, cu scorul de 20-9 (10-3), echipa Portugaliei şi şi-a asigurat în ultima clipă participarea în recalificările pentru CM din 2011.

Meciul de la Lisabona a fost unul de totul sau nimic pentru cele două echipe, care şi-au disputat locul al treilea în Cupa Europeană a Naţiunilor şi, totodată, dreptul de a juca în recalificări.

Perspectiva de a rata pentru prima oară în istorie pre­zenţa la turneul final al Cupei Mondiale, care se va disputa anul viitor în Noua Zeelandă, i-a mobilizat însă pe băieţii noştri, care au obţinut o victorie concludentă, revanşându-se pentru înfrângerea cu 22-21 suferită anul trecut, la Bucureşti.

Exceptând primele minute, în care lusitanii au condus cu 3-0, "stejarii" au fost suverani pe teren, reuşind să întoarcă rezulta­tul şi să se desprindă la 20-3, pentru ca pe final să-şi apere avantajul, deşi au evoluat în dublă inferioritate numerică.

Tricolorii au punctat printr-un eseu al lui Dimofte şi încă unul de penalitate, iar Dumbravă a înscris din două transformări şi două lovituri de pedeapsă. Clasate pe primele două locuri în CEN, Georgia şi Rusia s-au calificat direct la Cupa Mondială. România se află momentan pe locul 4, dar va urca sigur o poziţie, pentru că mai are de jucat o restanţă, cu Spania, la 27 martie, la Bucureşti.

MECIURI ELIMINATORII
Pentru a ajunge în Noua Zeelandă, echipa noastră va avea de disputat trei tururi de baraj. Primul adversar se va alege dintre Lituania şi Ucraina, ultima fiind favorită. Meciul tur se va disputa la Kiev (22 mai), iar returul la Bucureşti (6 iunie). Va urma jocul cu Tunisia, tot la Bu­cu­reşti (17 iulie), după care dubla manşă cu în­vin­gă­toarea dintre Uruguay şi ocupanta locului secund în Asia. Mai mult ca sigur sud-americanii vor avea câştig de cauză, meciurile cu aceştia fiind programate la 6 noiembrie, la Montevideo, şi la 22 noiembrie, la Bucureşti. În caz că va ajunge la turneul final, România va evolua în grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia.


FRANŢA A CÂŞTIGAT TURNEUL CELOR ŞASE NAŢIUNI
Ediţia cu numărul 116 a Turneului celor Şase Naţiuni a fost câştigată de reprezentativa Franţei, care în ultima etapă a învins Anglia cu scorul de 12-10. "Cocoşii galici" dispuseseră anterior de Scoţia (18-9), Irlanda (33-10), Ţara Galilor (26-20) şi de Italia (46-20), astfel că ei au încheiat competiţia fără înfrângere, realizând al noulea Mare Şlem din istorie şi al treilea de când în turneu a fost acceptată şi Italia, în 2000. Ultimul Mare Şlem al francezilor fusese obţinut în anul 2004.

×
Subiecte în articol: sport