x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stelistii, amenintati cu infernul la Timisoara

Stelistii, amenintati cu infernul la Timisoara

de Mihai Igirosanu    |    18 Aug 2005   •   00:00
Stelistii, amenintati cu infernul la Timisoara

Sambata dupa-amiaza, la Timisoara, va avea loc primul "soc" al campionatului intern, meciul dintre Poli si Steaua. Fanii banatenilor pregatesc o atmosfera de senzatie, iar jucatorii lui Cosmin Olaroiu ii avertizeaza pe stelisti ca vor juca intr-un veritabil infern.

Prima confruntare-soc din Divizia A va avea loc sambata, la Timisoara, acolo unde Poli va intalni campioana en-titre, Steaua. Suporterii nu concep decat victoria, insa jucatorii sunt ponderati.

A fost 1-8 la Timisoara, in 2004, si 1-2 pe Ghencea, in returul sezonului trecut. Rezultate pe care suporterii lui Poli le vor razbunate sambata seara, pe "Dan Paltinisanu".

EXPERIMENTAT. Cel mai experimentat fotbalist al timisorenilor, Viorel Moldovan, a incercat sa-i tempereze pe fani, carora le-a cerut rabdare: "Desi jucam cu Steaua, echipa campioana, e doar un meci normal. Steaua e o echipa foarte buna, e favorita din punctul meu de vedere. Eu am spus ca nu suntem invincibili si ca in momentul de fata nu avem potential sa ne batem la titlu. Anul trecut eram la retrogradare, trebuie sa fim realisti. Eu spun ca avem nevoie de rabdare. Daca suporterii inteleg acest lucru, e foarte bine, daca nu, asta este. Stiu ca isi doresc foarte mult o victorie, dar nu e nici o tragedie sa pierzi un meci. Tragedie a fost cu avionul ala care a cazut", a spus capitanul lui Poli.

PROBLEME. Cosmin Olaroiu si Oleg Protasov vor avea de suportat absenta unor piese de baza. La timisoreni va lipsi inchizatorul Osei, ghanezul fiind suspendat o etapa dupa eliminarea de la Bacau, iar la Steaua va absenta capitanul Radoi, care isi ispaseste ultima etapa de suspendare.

CARAMARIN: "INGRIJORARE"
Unul dintre cei mai importanti jucatori ai lui Poli, internationalul Gabriel Caramarin, se bazeaza foarte mult pe sprijinul fanaticilor suporteri banateni. "Stiu ca suporterii vor revansa dupa meciul din tur si vom face tot ce putem ca sa castigam, dar se intampla sa joci si mai slab. Noi trebuie sa gasim metodele prin care sa castigam. E normal ca, la atmosfera care este aici, stelistii sa creada ca ii asteapta infernul la Timisoara. La felul cum ne-au incurajat suporterii pana acum, banuiesc ca au motive de ingrijorare. Intrebat daca meciul este un derby, mijlocasul a spus: "Tinand cont de conjunctura in care suntem, nu prea a fost pana acum. Oricum, o infrangere n-ar insemna nimic deosebit".

ANDONE CREDE IN STEAUA
Prezent ieri la amicalul dintre selectionatele "Under 21" ale Romaniei si Israelului, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a tinut sa incurajeze si el Steaua in tentativa de a se califica in grupele Ligii Campionilor, dupa ghinionistul 1-1 din Ghencea. "As vrea ca toate echipele care sunt implicate in cupele europene sa se califice mai departe si cred ca toate au sanse, inclusiv CFR Cluj. In ceea ce o priveste pe Steaua, cred ca, dintre toate echipele romanesti, are printre cele mai multe sanse, tinand cont de faptul ca Rosenborg joaca asa de slab acasa", a declarat tehnicianul trupei din Stefan cel Mare. Legat de crucialul meci pe care "ros-albastrii" il vor sustine marti, la Trondheim, UEFA a delegat observatori din Belgia si Anglia. Pentru organizare, forul european l-a desemnat pe belgianul Alain Courtois, in timp ce prestatia arbitrilor va fi supervizata de englezul Kenneth Ridden. Partida de pe stadionul "Lerkandal" va incepe la ora 21:45 si va fi transmisa in direct de TVR 1.
×
Subiecte în articol: sport steaua