x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steua: Achiziţiile sunt în ceaţă

Steua: Achiziţiile sunt în ceaţă

de Mihai Igirosanu    |    28 Iun 2009   •   00:00
Steua: Achiziţiile sunt în ceaţă
Sursa foto: Cristi Preda /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Una din condiţiile impuse de Cristiano Bergodi pentru a semna contractul, aceea ca lotul să fie întărit prin efectuarea unor transferuri, pare a fi din ce în ce mai greu de înfăptuit. Nici măcar revenirile lui Tiago sau Pepe Moreno nu par momentan uşor de realizat.



În acest moment, pe lista conducătorilor stelişti se află şase nume de fotbalişti: Pepe Moreno, Tiago Gomes, Vladimir Bozovici, Carlos Cesinha, Nikolai Dimitrov şi Denis Alibec. Concret, cel mai aproape de un transfer în Ghencea este doar atacantul columbian Pepe Moreno.

Din câte se pare, Steaua s-a înţeles cu Independiente Buenos Aires pentru un împrumut pe un an în schimbul căruia roş-albaştrii urmează să achite 100.000 de euro. Dacă revenirea lui Pepe are mari şanse de a se realiza, nu acelaşi lucru se poate spune despre păstrarea portughezului Tiago Gomes. Acesta nu mai este atât de readus de la Estrella Amadora, deoarece, din câte se pare, drepturile sale federative au fost cedate unui impresar care a fixat preţul jucătorului la circa 700.000 de euro.

Mai mult, rivalele Stelei din Liga 1, Unirea Urziceni şi CFR Cluj, par a fi şi ele interesate de achiziţionarea mijlocaşului lusitan. Referitor la perechea rapidistă, Bozovici - Cesinha, lucrurile sunt teribil de încurcate. Dinspre Ghencea se tot aude că s-a ajuns la o înţelegere cu patronul giuleştean, George Copos, însă preşedintele Rapidului, Grigore Sichitiu, infirmă tranzacţia pe unde apucă, iar jucătorii nu se arată deloc încântaţi de oferta Stelei.

Bulgarul Nikolai Dimitrov, de la Levski Sofia, a fost dorit şi vara trecută de roş-albaştrii, însă transferul său nu este la această oră decât o mare nebuloasă. În privinţa marii speranţe Denis Alibec, constănţenii nu au primit încă nici o propunere concretă de la Steaua, asta cu toate că puştiul de la Farul şi-a declarat dragostea pentru gruparea din Ghencea pe toate canalele posibile.

Cu toate acestea, patronul Gigi Becali i-a transmis lui Bergodi că până la mijlocul săptămânii viitoare va avea în cantonament doi sau trei jucători noi. Altfel, în Austria, Steaua nu va mai disputa la 1 iulie primul meci amical cu slovenii de la Gorica, dar va întâlni în aceeaşi zi o altă echipă din Slovenia, NK Celje.

ADVERSAR
În primul meci de verificare de la reluarea pregătirilor, adversara Stelei din turul 2 preliminar al Europa League, echipa maghiară Ujpest Budapesta, a pierdut, scor 0-2 (0-1), în faţa austriecilor de la Admira.

Noul antrenor al lui Ujpest, scoţianul Willie McStay, sosit la formaţia budapestană de la echipa secundă a lui Celtic Glasgow în virtutea parteneriatului semnat de curând între cele două cluburi, a folosit următoarea formulă: Balajcza ('46 Végh) - Vermes, Vasko, Lambulics, Pollak ('76 Z. Kiss.) - Bori ('62 Simek), Sandor, Remili ('62 Hullom), Tisza ('76 K. Simon) - Kabat ('76 Foxi), Rajczi ('53 A. Simon). Următorul meci de verificare al maghiarilor va avea loc la 1 iulie la Kohfidisch, contra polonezilor de la Wisla Cracovia.

×
Subiecte în articol: sport