x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Noi 2008   •   00:00

HANDBAL FEMININ
Steluţa Luca, fostul căpitan al echipei naţionale, s-a retras oficial de la prima reprezentativă şi nu va participa la CE din decembrie. “Am sperat că voi putea merge la Europene, dar sănătatea nu-mi permite. Am trei operaţii, sufăr de hernie de disc şi efectiv nu mai pot”, a declarat ieri, cu prilejul unei reuniuni care a avut loc la Cluj, jucătoarea de 33 de ani. Steluţa Luca a îmbrăcat de 206 ori tricoul primei reprezentative, pentru care a înscris peste 1.000 de goluri. A evoluat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, la şapte Campionate Mondiale şi la patru Campionate Europene. Cu naţionala de senioare a câştigat medalia de argint la CM din 2005.



OFERTĂ RECORD
Noii patroni arabi de la Manchester City sunt dispuşi să ofere 75 de milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe portarul lui Juventus şi al naţionalei Italiei, Gianluigi Buffon. Conducătorii clubului englez i-au promis lui “Gigi” un salariu anual de 15 milioane de euro, pentru următoarele cinci sezoane, italianul urmând să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume. “În cazul în care va fi înaintată o asemenea ofertă chiar eu voi cere să fiu cedat. Cu această sumă Juventus ar putea cumpăra trei nume mari”, a spus Buffon. În loculul lui Buffon Juventus l-ar putea aduce pe Handanovic de la Udinese, evaluat la “doar” 18 milioane de euro.

HOCHEI
Antrenorul echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României, slovacul Dusan Kapusta, a fost demis în urma rezultatelor dezastruoase înregistrate la turneul preolimpic de la Sanok (Polonia). Secretarul general al FRHG, Iuliu Becze, a precizat că membrii biroului federal au decis concedierea tehnicianului pentru neîndeplinirea obiectivului, locul trei la competiţia din Polonia. Reprezentativa României a înregistrat trei înfrângeri la scor, în tot atâtea partide disputate în cadrul turneului de precalificare la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2012: 0-7 cu Japonia, 1-9 cu Polonia, şi 1-11 Marea Britanie.

LIGA CAMPIONILOR

Clubul Atletico Madrid va înregistra pierderi de aproximativ 500.000 de euro, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca meciul cu PSV Eindhoven, din grupa D a Ligii Campionilor, programat la 26 noiembrie, să se joace fără spectatori. Gruparea din capitala Spaniei a fost sancţionată pentru incidentele provocate de suporteri la un meci cu Olympique Marseille, primind iniţial o suspendare de două etape, redusă ulterior la jumătate. În urma acestei decizii, mai multe mii de suporteri olandezi care anunţaseră că vor veni la meci au fost nevoiţi să-şi anuleze planurile de călătorie la Madrid.

×
Subiecte în articol: sport