x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Noi 2008   •   00:00

RAPID – FC VASLUI / Răzbunarea lui Burdujan
Cedat în vară la FC Vaslui, la schimb cu Ştefan Mardare şi cu o sumă de bani deloc de neglijat, Lucian Burdujan şi-a luat aseară revanşa faţă de giuleşteni cu vârf şi îndesat. După o primă repriză excelentă făcută de trupa lui Jose Peseiro, încheiată cu un sec 2-0, a urmat o parte secundă incredibilă, în care elevii lui Viorel Moldovan, un alt fost rapidist, au recuperat terenul pierdut. Au înscris pentru moldoveni bulgarul Ghencev şi Burdujan, "eşapatul" făcând-o în ultimele secvenţe.



STRANIERI / Contra a sărit din nou la bătaie
Internaţionalul român al echipei spa-niole Getafe, Cosmin Contra, a fost din nou protagonistul unui scandal. În timpul unui antrenament al echipei pregătite de Victor Munoz, "Guriţă" a ripostat după ce a fost lovit de coechipierul său Contello, pe care l-a lovit, la rândul său. A intervenit imediat tehnicianul madrilenilor, însă cei doi "cocoşi" nu s-au potolit decât parţial, continuând duelul verbal cu ameninţări şi înjurături.

BUZĂU – POLI IAŞI / Formaţia din Crâng, tot fără victorie
Gloria Buzău a fost la câteva minute de prima sa victorie din acest campionat, după golul înscris de Claudiu Ionescu, însă n-a izbăvit nici de data aceasta, ieşenii restabilind egalitatea în penultimul minut de joc, prin Miclea. Cu numai trei puncte în clasament după 16 runde, formaţia din Crâng are şanse minime să realizeze chiar şi baremul, pentru că retrogradarea este imposibil de evitat.

HANDBAL / Victorie cu Croaţia la Trofeul Carpaţi
Echipa feminină de handbal a României a învins cu 26-23 Croaţia, în primul meci din cadrul Trofeului Carpaţi, care se desfăşoară la Cluj-Napoca. Principalele marcatoare au fost Neagu şi Meiroşu, câte 6 goluri, Elisei, 4 reuşite, şi Crap, 3. Antrenorul Radu Voina are motive de nelinişte înainte de CE, după retragerea lui Steluţa Luca, accidentarea Valeriei Beşe şi forfaitul Ionelei Gâlcă.

TENIS / Egalitate în finala Cupei Davis
După primele două partide de simplu, Argentina şi Spania se află la egalitate, 1-1, în finala Cupei Davis, care se desfăşoară la Mar der Plata. Argentinienii au punctat primii, prin David Nalbandian, 6-3, 6-2, 6-3, cu David Ferrer, însă cei 9.000 de spectatori au fost dezamăgiţi de numărul unu al "Pumelor", Juan Matin Del Potro, care a pierdut surprinzător, 6-4, 6-7, 6-7, 3-6, în faţa lui Feliciano Lopez. Aseară a avut loc meciul de dublu, iar azi au loc ultimele două meciuri de simplu.

EVENIMENT / S-a inaugurat Academia Steaua

Conducerea Stelei a inaugurat ieri Academia de Fotbal a grupării din Ghencea, care se anunţă a fi cea mai importantă iniţiativă din România la nivelul de copii şi juniori. Noul stabiliment este dotat cu 42 de camere, în care vor locui câte doi fotbalişti, cazaţi în regim de internat şi beneficiind de toate facilităţile: masă, control medical şi antrenamente în Complexul Steaua. Toţi copiii şi juniorii vor fi înscrişi la liceul "Mircea Eliade".

PANDURII – CFR / Protasov, în locul lui Trombetta?
Deşi susţine că antrenorul Maurizio Trombetta nu va fi schimbat, preşedintele campioanei, Iuliu Mureşan, a fost plecat în Grecia, acolo unde îşi petrece vacanţa Oleg Protasov. Oficialul clujenilor a declarat: "Am fost să caut jucători". După eşecul de la Târgu-Jiu, reacţia lui Mureşan ar avea acoperire, CFR-ul pierzând contactul cu echipele fruntaşe. Nervi pe jucătorii "ceferişti" la finele partidei cu Pandurii, organizatorii susţinând că au fost sparte geamuri şi rupte scaune în vestiar.

×
Subiecte în articol: sport