x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Noi 2008   •   00:00

SCHIMBARE LA OTOPENI
Liviu Ciobotariu este noul antrenor al echipei CS Otopeni, el înlocuindu-l în funcţie pe Marian Bucurescu, care a demisionat ieri. Potrivit directorului de imagine al grupării ilfovene, Lucian Ionescu, Bucurescu a renunţat la echipă în semn de protest faţă de arbitrajele din ultimele meciuri. Totodată, CS Otopeni ia în calcul posibilitatea de a nu se prezenta la întâlnirea cu Farul, din ultima etapă a turului. "Ca o măsură de revoltă şi de protest faţă de arbitrajele mai mult decât tendenţioase din ultima vreme, conducerea clubului CS Otopeni ia în calcul va-rianta de a nu se prezenta la meciul cu Farul", a spus Ionescu, adăugând că decizia finală va aparţine noului tehnician.



ARBITRI ÎN EUROPA
Alexandru Tudor va conduce la centru meciul dintre formaţia germană Schalke 04 şi cea engleză Manchester City, care va avea loc joi, de la ora 20:00, în etapa a treia a grupelor Cupei UEFA. Pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, Tudor îi va avea ca arbitri asistenţi pe Aurel Oniţa şi pe Cristian Nica, în timp ce arbitru de rezervă a fost desemnat Sorin Corpodean. În urmă cu trei săptămâni, Tudor a "fluierat" un meci de Liga Campionilor, Barcelona – Basel, scor 1-1. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, va fi delegat UEFA mâine la întâlnirea Inter Milano – Panathinaikos Atena, care se va disputa pe Stadionul "Giuseppe Meazza", în Grupa B a Ligii Campionilor.

INAUGURARE
Directorul tehnic al loturilor de juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, a fost prezent ieri la inaugurarea primei Şcoli de fotbal private din Valea Jiului, Şcoala Pro. "Este un lucru bun că în România se fac astfel de şcoli. Înseamnă că începe să se acorde o atenţie mai mare copiilor şi juniorilor. Mă bucur că şi Steaua a deschis acea Academie de fotbal. Dar deocamdată Steaua a făcut un prim pas în ziar, să vedem ce va fi în continuare", a spus Belodedici. Şcoala Pro a fost fondată de Marin Tudorache şi de Viorel Stancu, ambii foşti jucători la Jiul Petroşani. Noua şcoală a avut ecoul scontat în rândul copiilor, care nu au stat pe gânduri şi au luat cu asalt preselecţiile.

CUPA DAVIS

Echipa Spaniei a câştigat pentru a treia oară Cupa Davis, după ce a învins cu 3-1 Argentina, în finala desfăşurată la Mar del Plata. Ibericii, care în urma primelor meciuri conduceau cu 2-1, au obţinut trofeul după ce, duminică, Fernando Verdasco l-a învins pe Jose Acasuso, cu scorul de 6-3, 6-7, 4-6, 6-3, 6-1. Meciul decisiv al finalei a durat patru ore şi a fost urmărit de peste 15 milioane de telespectatori din întreaga lume, potrivit datelor furnizate de postul public de televiziune spaniol, RTVE. Spania, care a mai câştigat Salatiera de Argint în 2000 şi în 2004, a devenit cea mai titrată naţiune a acestui secol, devansând Rusia. Anul trecut, trofeul a fost cucerit de Statele Unite.

×
Subiecte în articol: sport