x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Noi 2008   •   00:00

DOCTOR ÎN SPORT
Fosta campioană olimpică la floretă Laura Badea Cârlescu a primit ieri titlul de doctor în sport, după ce a obţinut calificativul FB pentru teza de doctorat. Titlul lucrării a fost "Contribuţii la clarificarea raportului dintre inteligenţa motrică şi capacitatea de efort în scrima de performanţă". "Am avut emoţii foarte mari. A fost chiar mai greu decât în competiţiile la care am participat în cariera mea. Deşi a fost foarte greu, prietenii prezenţi aici m-au făcut să trec peste emoţii şi totul a ieşit bine. Am primit multe flori şi abia aştept să îmi decorez casa cu ele. Drumul până aici nu a fost deloc uşor, dar a fost plăcut", a spus Laura Badea.



MUTU RĂMÂNE
Directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, a negat categoric informaţia potrivit căreia Adrian Mutu ar putea părăsi echipa toscană în vară. "Mutu rămâne la Fiorentina fără nici o posibilitate să meargă în altă parte. Această problemă a fost închisă în momentul în care Mutu a semnat un nou contract cu Fiorentina până în 2012", a spus Corvino. Presa italiană a scris marţi că impresarul lui Mutu, Alessandro Moggi, s-a întâlnit cu oficialii lui AC Milan la sediul clubului italian şi că a tratat cu aceştia trecerea internaţionalului român la formaţia antrenată de Ancelotti. Informaţia a fost negată de antrenorul lui Milan, dar şi de impresar.

FINALE CM BOX FEMININ
Sportivele române Steluţa Duţă (46 kg) şi Adriana Hosu (86 kg) s-au calificat în finalele Campionatelor Mondiale de box feminin de la Ningbo (China) şi vor lupta azi pentru medaliile de aur. Duţă, medaliată cu argint la ediţia trecută, a învins-o în semifinale pe filipineza Josie Gabuco, scor 7-5, şi o va întâlni în ultimul act pe indianca Mary Kom. De asemenea, Adriana Hosu (bronz în 2006) a câştigat clar, scor 8-2, semifinala cu chinezoaica Zhang Li Na şi va boxa în finală cu Yarali Semsi (Turcia). În schimb, Paraschiva Fetti a fost învinsă în semifinalele categoriei 80 de kilograme de americanca Mioshia Wagoner şi a rămas cu bronzul.

"TRICĂ, ÎN CHILOŢI, ÎN GER"

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport l-a ironizat pe decarul lui CFR Cluj, Eugen Trică, după prestaţia din meciul cu AS Roma, din etapa a cincea a Ligii Campionilor. Jurnaliştii din Peninsulă i-au reproşat lui Trică lipsa de respect faţă de căpitanul oaspeţilor, Totti, cu care s-a contrat în câteva rânduri, şi au propus o pedeapsă inedită pentru imensa ratare a acestuia din minutul 19, la scorul de 1-0 pentru italieni, când a trimis pe lângă poartă din şase metri. "Pentru golul irosit ar trebui să stea zece minute în chiloţi în gerul de la Cluj. Iar în minutul 30, Trică trebuia eliminat pentru atacul direct pe călcâiul lui Cassetti", a scris Gazzetta.

×
Subiecte în articol: sport