x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Dec 2008   •   00:00

BISTRIŢA – BUZĂU 2-0 / Drum netezit de Bogaciu
Trupa lui Neluţu Sabău şi-a asigurat o iarnă mai liniştită, după victoria în faţa lanternei roşii, Gloria Buzău. În minutul 3, portarul oaspeţilor, Arcaba a fost eliminat eronat pentru un henţ inexistent din postură de ultim apărător de către centralul Aurelian Bogaciu. “Bistriţa este o echipă bună în teren, poate extraordinară în afara terenului, o echipă care ştie să se organizeze bine, iar noi am avut parte de un arbitraj extraordinar de bun”, a spus după meci, ironic, antrenorul buzoienilor, Mario Marinică. “E soarta Gloriei Buzău, care în 11 meciuri a fost defavorizată”, a mai spus Marinică.



FC VASLUI
Echipa antrenată de Viorel Moldovan doreşte să transfere trei jucători de la ŢSKA Sofia: fundaşul dreapta sârb Nenad Nastic (27 ani), fundaşul central Kiril Kotev (26 ani) şi mijlocaşul dreapta Iordan Todorov (27 ani). Conform presei bulgare, Nastic se află de joi la Vaslui şi se antrenează sub comanda lui Moldovan. FC Vaslui a oferit echipei din Sofia suma de 150.000 de euro, iar ŢSKA se pare că va accepta, deoarece îi datorează jucătorului salariul pe ultimele trei luni, altfel riscând ca jucătorul să fie declarat liber de contract. ŢSKA Sofia, fosta echipă a lui Florentin Petre, este dispusă să îşi vândă cei mai buni jucători din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

BIATLON
Sportiva română Eva Tofalvi a câştigat duminică proba de sprint 7,5 km din cadrul concursului desfăşurat la Idre (Suedia), prima etapă a Cupei Federaţiei Internaţionale de Biatlon (IBU). Tofalvi a fost cronometrată cu timpul de 22 de minute şi 16 secunde, fiind urmată în clasament de moldoveanca Natalia Levcenkova şi de sportiva germană Romy Beer. În aceeaşi cursă, Dana Potlogea a terminat pe locul 14 (24:09,5), Mihaela Purdea s-a clasat pe 26 (24:54,6), Emoke Szocs pe 45 (26:07,7) şi Alexandra Rusu pe 61 (27:29). Ieri, în cel de-al doilea concurs de sprint, s-a impus biatlonista germană Juliane Doell, în timp ce Eva Tofalvi a terminat pe locul 7, iar Mihaela Purdea a fost a noua.

ANGLIA
Chelsea, adversara lui CFR Cluj din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, a fost învinsă pe teren propriu, cu 2-1, de Arsenal, în etapa a 15-a din Anglia. Londonezii au deschis scorul după autogolul lui Djourou (’30), dar “tunarii” au întors rezultatul în repriza secundă, în urma “dublei” lui Van Persie (’59 şi ’62). Ameninţat cu demisia după ce echipa sa a pierdut patru meciuri în ultima lună, antrenorul lui Chelsea, Felipe Scolari, a acuzat o poziţie de ofsaid la golul egalizator al oaspeţilor: “Nu am vorbit niciodată despre arbitri de când sunt aici, dar acum e altă situaţie. Nu vreau decât să-şi ceară scuze şi să admită că au greşit”, a spus Scolari la conferinţa de presă.

JUCĂTORII STELEI, FURAŢI
Ieri-dimineaţă, în jurul orei 10:00, camerele de supraveghere instalate la vestiarul FC Steaua au surprins intrarea prin efracţie a unui individ, care a reuşit să subtilizeze mai multe valori ale fotbaliştilor aflaţi la antrenament. “Un bărbat a intrat în camerele jucătorilor, de unde au fost furate cardurile lui Cernea şi lui Kapetanos. Lui Cernea i-a mai fost luat 1 milion de lei vechi, iar lui Kapetanos laptopul. Hoţul a fost surprins de camerele video amplasate în incinta stadionului”, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Pe baza înregistrărilor video, poliţia a demarat cercetările pentru identificarea hoţului şi recuperarea bunurilor. (Petru Zoltan)

×
Subiecte în articol: sport