x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Dec 2008   •   00:00

7 decembrie 2008



GERMANIA / Bayern a învins-o pe Hoffenheim
Campioana Germaniei, Bayern Mün­chen, a învins cu 2-1 liderul la zi al Bun­desligii, Hoffenheim, în cel mai important meci din etapa a 16-a. Ba­va­rezii s-au impus prin golurile marca­te de Lahm (’60) şi Luca Toni (’90+1), pentru oaspeţi înscriind Ibisevici (’49). Cele două echipe se află la ega­litate de puncte în clasament, 34, dar Hoffenheim rămâne pe pri­mul loc datorită golaverajului superior.

UCRAINA / Ghioane a marcat pentru Dinamo Kiev
Fotbalistul Tiberiu Ghioane (foto) a înscris un gol în meciul câştigat de echipa sa, Dinamo Kiev, în depla­sa­re, 4-3, cu Ilişiveţ Mariupol, în etapa a 16-a a campionatului Ucrainei. Ghi­oane, care a fost integralist, a marcat în minutul 75. În clasamentul cam­pio­natului ucrainean conduce Dinamo Kiev cu 43 de puncte, fiind urmată de Metalist Harkov cu 34 de puncte şi Metalurg Doneţk cu 33 de puncte.

OŢELUL / Grigoraş e mulţumit de rezultate

Antrenorul Petre Grigoraş s-a declarat satisfăcut de rezultatele obţinute de echipa sa în tur. "Ţinând cont că
ne-au plecat mulţi jucători, eu zic că suntem în grafic. Sunt convins că în retur vom răsturna pro­nos­ticurile ce­lor care ne văd deja re­tro­gra­daţi", a spus Grigoraş, care afir­mă că stelistul Goian este jucă­to­rul anului: "Eu aş zice că Goian e ju­cătorul anului, pentru că a marcat go­luri impo­r­tan­te şi pentru naţională şi pentru Stea­ua. Ca antrenor, e anul lui An­do­ne, pentru că a luat Cupa şi campionatul".

BIATLON / Tofalvi, locul 9 în Cupa Mondială
Românca Eva Tofalvi a avut o prestaţie de excepţie ieri în proba de 7,5 km sprint, desfăşurată în Suedia, la Oestersund, cu ocazia primei etape din cadrul Cupei Mondiale la Bia­tlon. Sportiva din Băile Harghita a avut o comportare impecabilă la deplasarea pe schiuri şi s-a clasat la finalul cursei pe un memorabil loc 9. Astăzi, cu începere de la ora 13:45, în direct la Eurosport are loc proba de pursuit.

PROCES / O.J. Simpson, 33 de ani de detenţie

Fostul jucător de fotbal american O.J. Simpson (foto) a fost condam­nat la 33 de ani de detenţie pentru jaf armat şi conspiraţie criminală, după ce a luat sub ameninţarea ar­mei nişte suveniruri sportive dintr-un casino din Las Vegas. În urmă cu 13 ani, Simpson fusese achitat într-un proces denumit "al secolului" de presa americană, în care a fost acuzat de uciderea fostei sale soţii şi a iubitului acesteia.

RUGBY / Se cunosc grupele Cupei Mondiale

International Board a stabilit prin tragere la sorţi grupele Cupei Mondiale din 2011 din Noua Zeelandă. Na­ţiunile majore sunt calificate di­rect, pentru celelalte locuri urmând să se dispute preliminarii. Dacă va trece de calificări, România va face parte, în funcţie de locul ocupat, fie din grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi o formaţie din calificări, fie din grupa C, cu Australia, Irlanda, Italia şi o echipă din America.

×
Subiecte în articol: sport