x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Mar 2009   •   00:00

11 martie 2009



“POLI” IAŞI
Ieşenii nu vor putea conta în partida cu Steaua pe serviciile a nu mai puţin de şapte jucători, aproape toţi fiind indisponibili din motive medicale. “Avem probleme mari. Brăneţ a suferit o entorsă cervicală cu deplasare de ligamente şi va lipsi aproximativ trei săptămâni. Din centrul apărării vor lipsi Bogdan Onuţ, Cristian Munteanu şi Iosif Kalai, şi ei accidentaţi. Cristian Munteanu este suspendat. Sfârlea are o accidentare care îl va ţine departe de gazon până aproape de finalul campionatului, iar Romulus Miclea este suspect de a fi suferit o leziune fibrilară în partida de la Vaslui”, a declarat preşedintele moldovenilor, Sorin Boca.

ECHIPA NAŢIONALĂ
Programată la 1 aprilie la Klagenfurt, partida dintre reprezentativele Austriei şi României va fi televizată în direct de Pro TV cu începere de la ora 21:30. Drepturile de transmisie a meciurilor pe care “tricolorii” le susţin pe teren propriu sunt deţinute de Antena 1, în timp ce pachetul majoritar al drepturilor pentru partidele pe care naţionala României le susţine peste hotare aparţine TVR. Excepţie face doar meciul din deplasare cu Austria, care a fost negociat separat de federaţia austriacă, aceasta bătând palma direct cu Pro TV. Cu trei zile înaintea întâlnirii cu Austria, elevii lui Victor Piţurcă vor susţine la Constanţa meciul crucial cu Serbia.

SNOWBOARD
Singurul reprezentant român la Cupa Mondială din Olanda 2008 la snowboard şi component al echipei României la Campionatul Mondial de snowboard din Coreea 2009, Adi Teodorescu, s-a clasat în luna februarie pe cea de-a treia poziţie în campionatul naţional de snowboard al Bulgariei, desfăşurat în luna februarie la Bansko. Sportivul este susţinut material de Skoda şi dealerul Brady Auto Center, prin intermediul cărora România va avea în acest an doi participanţi la Cupa Mondială de snowboard. “Sper că această iniţiativă va contribui la dezvoltarea sporturilor de iarnă din România, care acum se află în suferinţă”, a declarat Adi Teodorescu.

CANOTAJ
Fosta campioană olimpică şi mondială, Elisabeta Lipă, este singurul contracandidat al actualului preşedinte al federaţiei, Ioan Dospinescu, alegerile urmând să aibă loc sâmbătă la Centrul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani. Lipă ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte fiind propusă la actualele alegeri numai pentru funcţia de preşedinte de cluburile Dinamo şi CSS 3 Steaua. Fosta campioană olimpică şi mondială este susţinută în campania ei şi de fostele colege din lotul naţional de canotaj, Doina Ignat şi Viorica Susanu, care vor candida pentru un loc în Comitetul Executiv al FR Canotaj.

×
Subiecte în articol: sport