x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Apr 2009   •   00:00

9 aprilie 2009



PETRACHE, ŞEF LA RUGBY
Fostul internaţional Alin Petrache (33 de ani) este noul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, urmând să-l înlocuiască pe George Straton, cel care a ocupat acest post în ultimii ani. La Adunarea Generală care a avut loc ieri, Alin Petrache a fost ales din primul tur, el primind 40 din cele 65 de voturi exprimate. Contracandidaţii săi, Gheorghe Vărzaru şi Eugeniu Ştefănescu, au primit 19, respectiv 5 voturi, iar un vot a fost anulat.

CUPA UEFA
Fără şanse la câştigarea unui nou titlu în Ucraina, unde Şahtior Doneţk se află la 15 puncte de liderul Dinamo Kiev, Mircea Lucescu îşi îndreaptă întreaga atenţie către Cupa UEFA. "Minerii" întâlnesc în această seară pe Olympique Marseille în prima manşă a sferturilor de finală. La rândul său, Dinamo Kiev, echipa românilor Ghioane şi Cernat, joacă în deplasare cu PSG. Programul meciurilor: Şahtior - Marseille (Telesport, 19:30), Hamburg - Manchester City (Pro TV, 21:45), PSG - Dinamo Kiev (Telesport, 21:45), Werder Bremen - Udinese (21:45).

ITALIA
Agentul de jucători Alessandro Moggi, care îl reprezintă şi pe atacantul Adrian Mutu, a rămas fără licenţă de impresar după ce Curtea de Justiţie a federaţiei italiene l-a găsit vinovat de încălcarea codului justiţiei sportive şi a regulamentului agenţilor de jucători. Moggi a primit o suspendare de patru ani din partea instanţei forului italian şi o amendă de 250.000 de euro. Potrivit site-ului calciomercato.com, suspendarea unui agent "duce la ruperea, cu efect imediat, a rapoartelor de impresariat pe care le are cu jucătorii".

AL HILAL

Internaţionalul român Mirel Rădoi a adus prima victorie pentru Al Hilal în Liga Campionilor Asiei, 2-1 cu Al Ahli din Emiratele Arabe Unite. Fostul căpitan al Stelei a înscris golul decisiv în ultimul minut, după ce a transformat un penalty. El a fost numit "salvatorul echipei" pe site-ul oficial al lui Al Hilal. În precedentele meciuri din Grupa A, echipa lui Rădoi obţinuse de fiecare dată rezultate de egalitate, ocupând în acest moment locul secund. Duminică, în ultima etapă a campionatului Arabiei Saudite, Al Hilal va întâlni liderul Al Ittihad, putându-şi păstra titlul doar în cazul unei victorii.

HALTERE

Ninel Miculescu a obţinut medalia de argint la stilul smuls, în limitele categoriei 69 de kilograme, în ziua a treia a Campionatelor Europene de Haltere care se dispută la Bucureşti. Miculescu a avut o performanţă de 150 de kilograme, în timp ce armeanul Arakel Mirzoian, care a cucerit aurul, a ridicat 151 de kilograme. Podiumul a fost completat de francezul Dabaya. În clasamentul categoriei, Miculescu (24 de ani) s-a clasat doar pe locul 5, în timp ce aurul i-a revenit tot armeanului Mirzoian. Este a doua medalie obţinută de România la CE, după bronzul cucerit de Roxana Cocoş, la 58 kg.

×
Subiecte în articol: sport