x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Apr 2009   •   00:00

16 aprilie 2009



BOX
Pugilistul american Oscar De la Hoya (foto) şi-a anunţat retragerea din cariera sportivă, în care a obţinut un titlu olimpic şi zece titluri mondiale la profesionism, la şase categorii diferite. "Voi pune capăt carierei mele de pugilist, dar nu mă retrag din box. Inima mea vrea ca eu să continuu să boxez, dar atunci când fizicul nu te mai ascultă ce poţi face?", a spus boxerul de 36 de ani într-o conferinţă de presă. De la Hoya are în palmares 39 de victorii şi şase înfrângeri, în ultimul meci disputat pierzând prin KO, la 6 decembrie 2008, în faţa pugilistului filipinez Manny Pacquiao.

SANCŢIUNI

Comisia de Disciplină a FRF i-a supendat ieri pe preparatorul fizic al lui FC Vaslui, Paolo Pototnik, şi pe masorul lui Dinamo, Gabriel Niculescu, pentru nouă, respectiv 16 meciuri, ca urmare a altercaţiei de la meciul direct dintre cele două echipe, care a avut loc în etapa trecută. De asemenea, Pototnik a primit şi o amendă de 5.600 de lei, în timp ce Niculescu a fost sancţionat cu 10.000 de lei. Directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Dănilescu, implicat şi el în incident, a primit o lună de suspendare şi o amendă de 6.400 de lei.

RUGBY
Dinamo a câştigat primul meci disputat după sancţiunile primite în urma incidentelor grave de la meciul cu Farul, 30-14 în faţa echipei CSM U Baia Mare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei României. "Am jucat fără cei şapte jucători suspendaţi şi am arătat că avem un lot valoros şi că nu există rezerve sau titulari la Dinamo. Am avut tărie de caracter şi sper că băieţii au trecut peste partida cu Farul", a declarat după meci antrenorul lui Dinamo, Daniel Neaga.

HOCHEI PE GHEAŢĂ
Naţionala României a pierdut cu scorul de 0-8 (0-0, 0-3, 0-5) în faţa reprezentativei Marii Britanii şi rămâne fără gol marcat după trei meciuri disputate la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B. În precedentele două partide, România fusese învinsă cu 11-0 de Italia şi 7-0 de Polonia. Următorul meci al tricolorilor va avea loc azi, de la ora 17:30, cu Ucraina.

CE 2012
Aflat în vizită la Kiev, preşedintele UEFA, Michel Platini, a confirmat că Ucraina şi Polonia vor organiza Campionatul European de fotbal din 2012, în ciuda întârzierilor la construirea stadioanelor şi a infrastructurii necesare. "Lucrările avansează, este imposibil ca Ucraina şi Polonia să piardă organizarea Euro-2012. Vom decide la 12 sau 13 mai, la Bucureşti, ce oraşe vor găzdui meciurile", a precizat Platini.

×
Subiecte în articol: sport