x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Apr 2009   •   00:00
ILIE DUMITRESCU
Fostul internaţional român Ilie Dumi­tres­cu este noul antrenor principal al formaţiei Panthrakikos, din prima ligă greacă, unde a promovat în premieră anul trecut. "FC Panthrakikos anunţă că după mai multe discuţii cu antrenorul român Ilie Dumitrescu a ajuns la un acord cu acesta pentru un contract pe doi ani. Dumitrescu a părut încântat de negocieri şi va deveni oficial antrenorul echipei la 15 mai", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării aflate momentan pe locul 12. Dumitrescu (40 de ani) a pregătit în ultimii ani mai multe echipe din Grecia, printre care AEK Atena, Aegaleo, Killithea şi PAOK Salonic.

CONSTANTINA DIŢÂ
Campioană olimpică la Beijing, atleta Constantina Diţă a abandonat ieri ma­ra­tonul de la Londra din cauza durerilor puternice la spate. Diţă s-a retras din competiţie după ce a parcurs jumătate de traseu, cursa fiind câştigată de sportiva germană Irina Mikitenko. "Mi-am dorit din tot sufletul să fac o cursă bună la Londra, însă cred că dacă aş fi forţat mi-aş fi periclitat serios sănătatea şi aş fi riscat o accidentare gravă care să îmi pună capăt carierei. Aşa că abandonul a fost soluţia cea mai înţeleaptă", a declarat Constantina Diţă. "E un insucces pe care mi-l asum în bună măsură", a spus antrenorul şi fostul soţ al româncei, Valeriu Tomescu.

CUPA DAVIS
Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat că India a câştigat la masa ver­de meciul cu Australia din Cupa Davis, după ce australienii au anunţat că nu vor trimite nici o echipă la Chennai din motive de securitate. "ITF regretă şi dez­a­probă decizia Australiei de a nu juca meciul de Cupa Davis cu India, programat la 8-10 mai la Chennai. După decizia Australiei de a nu trimite echipa, India este declarată învingătoare şi este calificată pentru play-off-ul de accedere în Grupa Mondială din luna septembrie. În scurt timp, ITF va decide ce sancţiuni vor fi aplicate Australiei ca urmare a ne­pre­zen­tării la acest meci."

LIGA A 2-A
Fotbalistul Drobetei Turnu Severin, Ionuţ Ilie, a fost lovit de mai multe ori cu palma peste faţă de antrenorul-pre­şe­dinte al echipei sale, Vasile Mănescu, la finalul primei reprize a meciului de pe teren propriu cu FCM Târgu Mureş (2-1) din etapa a 27-a a seriei a II-a a ligii secunde. Mănescu şi-a lovit elevul pe mo­tiv că s-a implicat în conflictul izbucnit între componenţii celor două formaţii după ce arbitrul Zoltan Erdei l-a eliminat pe fundaşul mureşenilor Adrian Go­n­go­lea, iar tehnicianul acestora, Cosmin B­o­dea, a protestat vehement şi a intenţionat să scoată echipa de pe teren. În urma aces­tui incident, Mănescu a fost eliminat.

×
Subiecte în articol: sport