x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Apr 2009   •   00:00

28 aprilie 2009



"U" CRAIOVA
Deşi Universitatea a învins cu 1-0 pe FC Argeş, în etapa a 27-a a Ligii 1, menţinându-se pe un loc de cupă europeană, patronul Adrian Mititelu s-a arătat nemulţumit de forma fizică a jucătorilor săi. "A fost încă un joc în care nu am convins. Ducem lipsă de prospeţime fizică şi sunt supărat pe preparatorii Donato Quinto şi Enrico Luigi Busolin. De marţi, Nicolo Napoli are sarcina să-l readucă la echipă pe Urbano Lega, vechiul preparator, sau pe altcineva, pentru că cei doi care sunt acum nu ne ajută cu nimic. Nu se poate ca de la meciul cu Dinamo să fim foarte obosiţi", a spus Mititelu.

ÎNOT

Camelia Potec a stabilit un nou record european în proba de 1.500 m liber, cu timpul de 15 minute, 52 de secunde şi 37 de sutimi, în ultima zi a Campionatelor Naţionale ale Franţei, care au avut loc la Montpellier. Vechiul record (15:52,84) îi aparţinea sportivei italiene Alessia Filippi şi fusese stabilit la 16 iulie 2008. În vârstă de 27 de ani, Potec, campioană olimpică la 200 m liber în 2004, a fost la un moment dat aproape de a doborî şi recordul mondial al americancei Kate Ziegler (15:42,54), dar a încetinit mult ritmul pe ultimele lungimi de bazin. Românca a mai câştigat la Montpellier cursele de 400 m liber şi 800 m liber.

JUDO

Românul Daniel Brată a câştigat medalia de bronz la categoria 100 kg, din cadrul Campionatelor Europene de la Tbilisi (Georgia). Brată s-a clasat pe primul loc în grupa B, după ce i-a învins pe Joao Taveira (Portugalia) şi pe Jevgenjis Borodavko (Letonia), în semifinale a pierdut în faţa lui Henk Grol (Olanda), pentru ca în recalificări să-l întreacă pe Ariel Zeevi (Israel). Aceasta a fost a doua medalie de bronz obţinută de Daniel Brată la Europene, prima fiind cucerită în 2005. România a mai câştigat o medalie de bronz la Tbilisi, prin Alina Dumitru (48 kg), ţara noastră clasându-se pe locul 17 în ierarhia pe naţiuni.

HANDBAL

Echipa masculină UCM Reşiţa a terminat la egalitate, scor 26-26, meciul disputat în deplasare cu formaţia turcă Beşiktaş Istanbul, în prima manşă a semifinalelor Challenge Cup. Gruparea pregătită de Aihan Omer are astfel prima şansă de calificare în finala acestei competiţii pe care a câştigat-o până acum de două ori, în 2007 şi în 2008 fiindu-i suficientă o victorie în meciul retur, care se va disputa la 2 mai. Cealaltă formaţie românească prezentă în semifinale, Bucovina Suceava, a învins, pe teren propriu, cu 35-31, pe BSV Bern Muri (Elveţia), care în sferturi a eliminat-o pe Ştiinţa Bacău. Returul se va juca la 3 mai, în Elveţia.

×
Subiecte în articol: sport