x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mai 2009   •   00:00

4 mai 2009



RAPID
Antrenorul Rapidului, Marian Rada, şi-a prezentat ieri demisia, după înfrângerea cu 1-0 suferită la Mediaş, în partida cu Gaz Metan, din etapa a 28-a a Ligii 1, în locul său fiind numit Viorel Hizo.
"A fost decizia lui şi sunt de acord cu ea. Consider că era nevoie de un şoc la echipă. Hizo e un antrenor cu experienţă, care ne-a salvat de multe ori. El a semnat pe doi ani şi jumătate şi are ca obiectiv calificarea în Europa League. Dacă ne duce în cupele europene, Hizo are opţiune de prelungire pe încă doi ani. În afară de Rada nu mai pleacă nimeni. Nici Nae Manea, nici altcineva", a declarat acţionarul majoritar al Rapidului, George Copos.

BRAŞOV - IAŞI 2-0
Echipa pregătită de selecţionerul Răzvan Lucescu a obţinut o victorie clară graţie celor două goluri marcate de Surdu şi păstrează şanse de a evolua la toamnă în Europa League. "Ne aşteaptă meciuri foarte grele, dar nu avem voie să ne relaxăm. E formidabil că am ajuns aici şi încă păstrăm şanse reale de a prinde un loc de Cupa UEFA. A fost o săptămână foarte grea, însă eu am foarte mult entuziasm şi încredere în ceea ce am făcut la Braşov şi din acest motiv mi-a fost foarte uşor să lucrăm acum şi să pregătesc acest meci. Din păcate, Braşovul nu are aeroport ca să poţi aduce naţionala aici", a declarat Lucescu junior.

HANDBAL
Finala competiţiei masculine Challenge Cup se va disputa, în premieră, între două echipe româneşti, UCM Reşiţa şi CSM Bucovina Suceava. În manşa secundă a semifinalelor, UCM a dispus, pe teren propriu, de Beşiktaş Istanbul, scor 32-21 (în tur 26-26), iar Bucovina a învins, în deplasare, formaţia elveţiană Bern Muri, cu 34-26 (în tur 35-31). Dacă bănăţenii au câştigat ultimele două ediţii ale competiţiei, vizând acum a treia victorie consecutivă, moldovenii se află la prima finală din istorie, chiar la debutul lor în Cupele Europene. Prima manşă a finalei se va juca la 23 sau 24 mai, la Reşiţa, iar returul după o săptămână, la Suceava.

SPANIA
FC Barcelona a făcut un pas uriaş spre titlu, după ce a umilit-o cu scorul de 6-2 pe eterna sa rivală, Real Madrid, chiar pe terenul acesteia în etapa a 34-a a Primerei Division. Pentru învingători au marcat Henry (2), Messi (2), Puyol şi Pique, ultimul semnând golul cu numărul 100 al trupei lui Josep Guardiola în actualul campionat. Punctele Real au înscris Higuain şi Sergio Ramos. Cu patru etape înainte de final, Barcelona conduce cu 85 de puncte, urmată de Real cu 78 de puncte. Dacă în următoarea rundă va învinge acasă pe Villarreal, iar Real nu va câştiga la Valencia, Barca va deveni matematic campioană pentru a 20-a oară.

×
Subiecte în articol: sport