x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Mai 2009   •   00:00

6 mai 2009



DICĂ, ÎN GRECIA
Mijlocaşul Nicolae Dică, împrumutat pentru un an de Catania la Iraklis Salonic, a declarat că doreşte să-şi relanseze cariera sub comanda fostului său antrenor de la Steaua, Oleg Protasov. "Sunt bucuros că am venit la Salonic. Ştiu că este un club cu istorie, una dintre cele mai bune echipe din Grecia. Am venit pentru că vreau să joc. Sper să joc bine şi să dau cât mai multe goluri. Vreau să-mi arăt valoarea, să demonstrez că sunt un jucător bun. Este foarte bine că voi lucra din nou cu Protasov. A fost un factor decisiv în venirea mea aici. Obiectivul este să ajungem în Europa League cât mai curând posibil", a spus românul.

AIPS
Jurnalistul Emanuel Fântâneanu a fost reales membru în Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive, cu ocazia celui de-al 72-lea congres al acestui organism, care a avut loc la Milano. De asemenea, Fântâneanu a fost reconfirmat ca preşedinte al Comisiei de Tenis de Masă a AIPS, mandat început în 1997, iar Octavian Vintilă, preşedintele APS, a fost ales în Comisia de Scrimă. De menţionat că în istoria de 82 de ani a Asociaţiei Presei Sportive din România este pentru a patra oară când un ziarist român se află în conducerea AIPS, după A. Keppich (1924-1928), A. Papagheorghe (1936-1939) şi A. Neagu (1973-1989).

CM SNOOKER
Scoţianul John Higgins a câştigat Campionatul Mondial de snooker, desfăşurat la Teatrul Crucible din Sheffield, după ce l-a învins în finală pe englezul Shaun Murphy, cu scorul de 18-9. În vârstă de 34 de ani, Higgins şi-a trecut în palmares al treilea titlu mondial după cele din 1998 şi din 2007, în timp ce Murphy a rămas doar cu unul, cel cucerit în 2005. Campionul mondial a încasat un cec de 250.000 de lire sterline, iar învinsul său a primit 125.000 de lire sterline. La această ediţie, doar un jucător a reuşit break-ul maxim, de 147 de puncte, scoţianul Stephen Hendry, care a fost premiat cu 147.000 de lire sterline.

SAVANIU, TOT ÎN AREST
Tribunalul Argeş a respins ieri cererea de eliberare sub control judiciar a arbitrului Marcel Savaniu, arestat preventiv, pentru 29 de zile, în dosarul de corupţie din arbitraj. "Sunt nevinovat. Nu am luat mită aşa cum sunt acuzat de procurorii DNA Piteşti şi consider că cercetarea mea trebuie să aibă loc în stare de libertate", a spus Savaniu în faţa instanţei, unde a fost adus cu cătuşe la mâini din arestul IPJ Argeş. Arbitrul Marcel Savaniu a fost arestat preventiv la 23 aprilie, laolaltă cu arbitrul Sorin Corpodean şi cu vicepreşedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică. Azi se judecă recursul de eliberare a lui Corpodean.

OŢELUL - DINAMO 0-1
Trupa lui Mircea Rednic şi-a menţinut poziţia de lider pentru cel puţin încă o etapă. Ca şi în derby-ul cu CFR Cluj, din runda precedentă, salvatorul "câinilor" a fost Ionel Dănciulescu. După meci, antrenorul din Ştefan cel Mare şi-a elogiat elevul: "Dănciulescu a arătat că este un mare jucător, un adevărat lider şi a dus echipa spre victorie. Îmi felicit jucătorii pentru că au înţeles mesajul meu. Le-am spus că acest meci este mai greu decât cel care va fi contra Stelei, pentru că într-un meci cu Steaua nici nu trebuie să te antrenezi. Şi eu aş putea să intru să joc, este o dispută supermotivantă".

FARUL - URZICENI 0-1
Ialomiţenii continuă să sufle în ceafa liderului Dinamo, impunându-se la limită, pragmatic, la Constanţa. Unica reuşită a meciului a căzut cu două minute înainte de pauză, când un şut centrare al lui Iulian Apostol a fost scăpat copilăreşte în plasă de portarul gazdelor, Curcă. "Ştiam că Dinamo a bătut pe Oţelul şi a fost presiunea mai mare pe noi. Am fost pragmatici, pentru că era important rezultatul şi nu jocul. 99% suntem în cupele europene, iar cu CFR, dacă facem un egal sau câştigăm, suntem pe podium. Suntem pe un drum bun, însă nu am bătut încă o echipă de top", a spus după meci antrenorul Unirii, Dan Petrescu.


×
Subiecte în articol: sport