x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Mai 2009   •   00:00

18 mai 2009



GLORIA BISTRIŢA
Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat după victoria din meciul cu Pandurii, 1-0, că echipa sa, înaintea ultimelor trei etape, nu este încă sigură de salvarea de la retrogradare. "Am obţinut o victorie muncită şi meritată, îi felicit pe jucători. În prima repriză am dominat şi ne-am creat foarte multe ocazii. În partea a doua am controlat jocul, chiar dacă ne-am retras în unele momente pentru a-i surprinde pe contraatac. N-am încheiat încă nimic, va trebui să mai câştigăm cel puţin patru puncte, dacă nu şase", consideră Sabău.

GERLEM, SCOS DIN LOT
Antrenorul Farului, Cristian Cămui, a declarat după meciul cu FC Argeş că va cere scoaterea din lot a lui William Gerlem, eliminat pentru gesturi obscene făcute în timp ce era chemat la schimbare. "A spart uşa de la vestiar şi nu l-am mai găsit la club după meci. Nu este la prima abatere, anul trecut a sărit la un asistent. Aşa e şi la antrenamente", a spus Cămui. În minutul 59, Gerlem a primit "galben" pentru un fault dur. S-a decis înlocuirea sa, moment în care atacantul a făcut gesturi obscene către suporterii care îl huiduiau, iar arbitrul Robert Dumitru i-a acordat al doilea avertisment şi schimbarea nu a mai fost efectuată.

LOŢI, BARAJ PENTRU TITLU
Standard Liege, echipa antrenată de Ladislau Bölöni, va da baraj cu Anderlecht Bruxelles, pentru a se stabili câştigătoarea campionatului belgian. În ultima etapă, Standard a învins cu 1-0 pe La Gantoise, iar Anderlecht s-a impus, în deplasare, cu 2-0 în faţa lui Racing Genk. La finalul sezonului, Standard şi Anderlecht se află la egalitate de puncte, 77, iar cum cele două echipe au obţinut şi acelaşi număr de victorii în campionat, 24, regulamentul prevede disputarea unui baraj pentru titlu în sistem tur-retur. Prima manşă a barajului va avea loc la Bruxelles, la data de 21 mai, iar manşa secundă se va disputa la Liege, la 24 mai.

BARÇA ŞI INTER, GATA
Inter Milano, echipa la care evoluează Cristian Chivu, a câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul în Italia. Inter a profitat de înfrângerea celei de-a doua clasate, AC Milan, 1-2 în deplasare cu Udinese, astfel că echipa căpitanului naţionalei României, care a jucat aseară cu Siena, va avea un avans de minimum 7 puncte înaintea ultimelor două etape din Serie A. O situaţie similară s-a petrecut şi în Spania: FC Barcelona a devenit matematic campioană după ce Real Madrid a pierdut cu 2-3 partida cu Villarreal, astfel că gruparea catalană avea un avans de 8 puncte înaintea meciului de aseară cu Mallorca şi a ultimelor două etape.

ŞAH
CS Siciliana, împreună cu Primăria Eforie şi DSJ Constanţa, vor organiza în perioada 18-28 iunie Festivalul Internaţional de Şah Eforie 2009, cel mai mare turneu open din Europa din acea perioadă a anului. La startul competiţiei cu premii de 12.500 de euro sunt aşteptaţi peste 500 de şahişti de toate vârstele, până acum anunţându-şi participarea sportivi din Anglia, Belarus, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Grecia, Germania, Iordania, India, Norvegia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Ungaria şi Suedia. CS Siciliana a organizat în trecut proiectul ROMGAZ Turneul Regilor, Superliga Naţională din 2008 şi Finalele CN din 2009.

×
Subiecte în articol: sport