x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Mai 2009   •   00:00

19 mai 2009



CANTALEJO, LA ISTANBUL
Arbitrul spaniol Luis Medina Cantalejo va conduce la centru finala Cupei UEFA dintre echipa lui Mircea Lucescu, Şah­tior Doneţk, şi Werder Bremen. Partida va avea loc mâine, de la ora 21:45, pe Stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul. Centralul spaniol va fi ajutat de compatrioţii săi Jesus Calvo Guadamuro şi Roberto Diaz Perez Del Palomar, arbitru de rezer­vă fiind desemnat Alfonso Perez Burrull. Medina Cantalejo, purtător al ecusonului UEFA din anul 2002, a arbitrat în acest se­zon şase partide din Liga Campionilor. Şahtior Doneţk - Werder Bremen va fi ultima din Cupa UEFA. Din sezonul viitor competiţia se va numi Europa League.

ANUL LUI BÖLÖNI
Tehnicianul lui Standard Liege, Ladislau Bölöni, a fost desemnat an­tre­norul anului în Belgia, duminică seară, în cadrul Galei Fotbaliştilor Profesio­niş­ti. Româ­nul a adunat 700 de puncte, de­van­sându-i pe Michel Preud'homme (Gent/ 344 puncte) şi pe Ariel Jacobs (An­derlecht/ 314 puncte). "Am petrecut un an magnific în Belgia şi doresc să le mulţu­mesc tuturor antrenorilor din această ţară pentru căldura cu care m-au primit", a spus Bölöni. La fina­lul sezonului, Standard Liege şi Anderlecht se află la egalitate de puncte, 77, astfel că titlul de campioană va fi decis după disputarea unui baraj, în dublă manşă, la 21 şi 24 mai.

RÂMÂN ÎN AREST

Tribunalul Argeş a respins ieri cererile de eliberare sub control judiciar depuse de fostul preşedinte al Comisiei Centra­le a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi de directorul hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, astfel că aceştia rămân în arest. Avocaţii au depus recurs la această decizie. Gheorghe Constantin şi Liviu Fă­că­leaţă sunt inculpaţi în dosarul corup­ţiei din arbitraj, primul pentru luare de mită şi cel de-al doilea pentru dare de mită. De asemenea, Curtea de Apel Piteşti va judeca astăzi recursul la cererea de eliberare sub control judiciar a finanţa­to­rului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, pus în libertate săptămâna trecută.

ŞI-A RECUPERAT DEGETUL

Selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru a i se ataşa o parte dintr-un deget retezat în timp ce încerca să desfacă parâma ambarcaţiunii sale pentru a ieşi în larg. Accidentul a avut loc duminică în apropiere de Bodrum, unde Terim se afla în vacanţă împreună cu familia. Selecţionerului Turciei i s-a acordat primul ajutor la un spital, apoi a fost transportat cu un avion privat la Istanbul, unde va rămâne internat cel puţin o săptămână. "Degetul a fost cusut la loc, însă, la astfel de răni, riscu­rile continuă să existe chiar şi 10 zile", a precizat chirurgul care a efectuat operaţia.

×
Subiecte în articol: sport