x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Mai 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: VALERY HACHE/AFP

21 mai 2009



BÖLÖNI VREA TITLUL
Pentru prima oară în istoria fotbalului belgian, titlul va fi decernat în urma unui baraj, care le va opune pe Standard Liege şi pe Anderlecht, echipe care au încheiat campionatul la egalitate, cu câte 77 de puncte. Prima manşă are loc astăzi, la Bruxelles, returul fiind programat duminică, la Liege. Aflat la final de contract cu Standard, antrenorul Ladislau Bölöni (foto) a amânat până după baraj discuţiile privind prelungirea acestuia, prioritară fiind câştigarea titlului. "Faptul că returul se dispută pe terenul nostru nu e important. Anderlecht are de partea sa experienţa şi, în plus, nu are jucători suspendaţi cum îi avem noi pe Eliaquim şi Jovanovic", a spus tehnicianul român.

ARBITRII STRĂINI
Ieri au fost stabiliţi arbitrii care vor oficia la meciurile din etapa a 32-a a Ligii 1. Cesar Muniz Fernandez (Spania) a fost delegat la partida Unirea Urziceni - Dinamo, Oliver Thual (Franţa) va arbitra meciul FC Timişoara - Steaua, Nikolai Iordanov (Bulgaria) va conduce întâlnirea Rapid - Universitatea Craiova, iar Anastasios Kakos (Grecia) va oficia la jocul Gaz Metan Mediaş - Gloria Bistriţa. Conform tragerii la sorţi, meciul FC Argeş - CFR Cluj ar fi trebuit să fie condus de Augustus Constantin, însă acesta a fost înlocuit cu Istvan Kovacs, deoarece tatăl său, Gheorghe Constantin, este reţinut în cazul de corupţie din arbitraj.

STOICHIŢĂ PLEACĂ

Antrenorul Mihai Stoichiţă şi-a reziliat contractul cu echipa AEL Limassol, deoarece nu a fost mulţumit de oferta de prelungire pe care i-au făcut-o oficialii clubului cipriot. "Eu voiam o anumită sumă de bani, iar ei nu s-au arătat dispuşi să plătească. E treaba lor, eu mi-am făcut datoria aici, am dus echipa în play-off şi în finala Cupei Ciprului", a spus tehnicianul. Stoichiţă a preluat pe AEL la sfârşitul lunii ianuarie, reuşind să încheie campionatul pe locul 4, iar în Cupă a ajuns în finală, pierdută, 0-2, cu APOP Kinyras Peyizas.

BUTE, LA TOAMNĂ
Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, ar putea boxa cu deţinătorul centurii WBC, britanicul Carl Froch, într-o gală care va avea loc în septembrie, la Nottingham. "Înţelegerea este aproape parafată şi se pare că duelul va avea loc la Nottingham Arena în primele două săptămâni ale lunii septembrie", a anunţat promotorul Mick Hennessy. Lucian Bute a boxat ultima oară la 14 martie 2009, când şi-a apărat titlul în faţa lui Fulgencio Zuniga (Columbia), pe care l-a învins prin KO în repriza a 4-a.

×
Subiecte în articol: sport