x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Mai 2009   •   00:00

23 mai 2009



CUPA DANONE
Ediţia din acest an a Cupei Danone, cel mai important campionat de fotbal pentru copiii de 10-12 ani din România, atinge recordul de înscrieri pentru etapa locală din Bucureşti. Astfel, astăzi şi mâine, cu începere de la ora 09:00, pe terenul sintetic mare al Complexului Sportiv Dinamo se vor întrece nu mai puţin de 63 de echipe de copii din şcolile Capitalei. Cupa Danone încurajează dezvoltarea copiilor prin sport şi se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară. Echipa câştigătoare la nivel naţional va participa la turneul mondial din Brazilia, de la Sao Paolo, la care va fi prezent fostul mare jucător francez Zinedine Zidane, părintele spiritual al competiţiei.  

FOTBAL CU DUBA
Tribunalul Argeş a amânat ieri judecarea cererilor de eliberare pe cauţiune în cazul directorului societăţii Pic, Liviu Făcăleaţă, şi al fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, arestaţi în dosarul corupţiei din fotbal. Magistraţii Tribunalului Argeş au stabilit ca solicitările de eliberare pe cauţiune a celor doi să fie judecate marţi, 26 mai, deoarece dosarele acestora sunt în prezent la Curtea de Apel Argeş. Tot ieri, finanţatorul lui FC Argeş, Cornel Penescu, a fost adus la DNA Piteşti, unde a luat parte la o percheziţie informatică, fiind verificate documentele existente în mai multe calculatoare ridicate de la sediul FC Argeş şi de la societatea Pic.

BELGIA
Standard Liege, echipă pregătită de românul Ladislau Bölöni, este favorită la cucerirea titlului, după remiza obţinută joi seară, scor 1-1, pe terenul contracandidatei Anderlecht Bruxelles. "Jucătorii mei sunt foarte mulţumiţi cu acest rezultat de egalitate, dar le-am reamintit că suntem departe de a putea sărbători. În acest moment, disputa nu este decisă", a avertizat Bölöni. În returul de duminică, de la Liege, Standard poate deveni campioană şi cu un rezultat de 0-0. Titlul în Belgia se decide în acest an printr-o "dublă" de baraj ca urmare a faptului că Standard şi Anderlecht au terminat campionatul la egalitate de puncte şi cu acelaşi număr de victorii.

LUCESCU, DECORAT

Preşedintele Traian Băsescu îi decorează pe Mircea Lucescu şi pe Răzvan Dincă Raţ. Şeful statului a semnat ieri decretul privind conferirea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler lui Mircea Lucescu, antrenor al echipei Şahtior Doneţk-Ucraina, în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi fotbalistice şi a performanţelor obţinute ca antrenor, încununate prin câştigarea Cupei UEFA 2009, în finala de la Istanbul. De asemenea, Răzvan Dincă Raţ va primi Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a pentru întreaga activitate sportivă şi pentru performanţele obţinute ca fotbalist, inclusiv pentru câştigarea Cupei UEFA 2009 cu echipa Şahtior Doneţk.

×
Subiecte în articol: sport